Barrio 18: Η αιμοσταγής συμμορία που κυριαρχεί στην Κεντρική Αμερική

Barrio 18: Η αιμοσταγής συμμορία που κυριαρχεί στην Κεντρική Αμερική

Η Barrio 18 είναι μία από τις πιο διάσημες εγκληματικές συμμορίες στο Λος Άντζελες, ενώ έχει στενές επαφές με τη μεξικανική μαφία.

Πιο συγκεκριμένα έχει 30.000 έως 50.000 μέλη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.

Μια έκθεση, μάλιστα, του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασε την Barrio 18 και την αντίζηλή της Mara Salvatrucha ως τις «δύο συμμορίες που έχουν μετατρέψει το Βόρειο τρίγωνο της Κεντρικής Αμερικής στην περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στον κόσμο».

Αν και ξεκίνησε ως μεξικανική συμμορία, η Barrio 18 γρήγορα έγινε κυρίαρχη στην Κεντρική Αμερική καθώς άρχισε να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της περισσότερα μέλη και από άλλες εθνοτικές ομάδες. Φημίζεται ως μία από τις πιο βίαιες συμμορίες στην Κεντρική Αμερική και αποτελεί αιώνια αντίπαλο της Mara Salvatrucha, κατά κόσμον MS-13, καθώς και οι δύο συμμορίες ήθελαν να αναλάβουν τον έλεγχο της περιοχής.

Τα μέλη της συμμορίας υποχρεούνται να συμμορφώνονται με ένα αυστηρό σύνολο κανόνων, η μη τήρηση του λόγου ενός αρχηγού μπορεί να οδηγήσει σε ξυλοδαρμό 18 δευτερολέπτων ή ακόμη και εκτέλεση για πιο σοβαρά αδικήματα, ενώ σύμφωνα με το FBI, ορισμένες ομάδες της έχουν αναπτύξει ένα υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας και οργάνωσης.

Το πιο αξιοθαύμαστο από όλα, ωστόσο, είναι το παρουσιαστικό των μελών της, τα οποία συχνά ταυτίζονται με τον αριθμό 18 στα ρούχα και τα αθλητικά τους ρούχα από αθλητικές ομάδες. Τα χρώματα τους είναι το μπλε και το μαύρο, με το μπλε να αποτίνει φόρο τιμής στη μεξικανική μαφία και το μαύρο να είναι το βασικό χρώμα της συμμορίας, ενώ στα χαρακτηριστικά σύμβολά της τα XV3, XVIII, X8, 666, 99 (9 + 9 = 18) και 3-κουκκίδες στα γκράφιτι και τα τατουάζ τους. Τέλος, ανατριχίλα και τρόμο προκαλούν τα τατουάζ στο πρόσωπo των μελών της, με ένα χαρακτηριστικό μεγάλο 18, το οποίο τις περισσότερες φορές καλύπτει όλο το πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά μέσο όρο, κάποιος στην κομητεία του Λος Άντζελες δέχεται επίθεση ή ληστεύεται από μέλος της Barrio 18 κάθε μέρα, με τη συμμορία να έχει στιγματίσει την καθημερινότητα του Λος Άντζελες με αίμα με ρυθμό τριπλάσιο από αυτό των υπόλοιπων πιο ενεργών συμμοριών της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.