ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Λουκασένκο: «Η κατάσταση μας ξέφυγε – Σε αυτήν την ιστορία δεν υπάρχουν ήρωες» (upd)

«Η θέση μου είναι η εξής: αν καταρρεύσει η Ρωσία, να βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι»

Α.Λουκασένκο: «Η κατάσταση μας ξέφυγε – Σε αυτήν την ιστορία δεν υπάρχουν ήρωες» (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 11:24) Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την ανταρσία της Wagner, τόνισε πως «η κατάσταση μας ξέφυγε, μετά σκεφτήκαμε ότι θα διευθετηθεί, αλλά δεν διευθετήθηκε».

«Σε αυτήν την ιστορία, δεν υπάρχουν ήρωες», συμπλήρωσε.

«Έδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», δήλωσε ο Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η διαταγή του Λευκορώσου προέδρου είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Wagner. Ο Λουκασένκο έκανε χρέη μεσολαβητή ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την Wagner για την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας ο αρχηγός της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρέπει να περιορισθεί στην Λευκορωσία, αφού δέχθηκε να τερματίσει στην στάση.

«Η θέση μου είναι η εξής: αν καταρρεύσει η Ρωσία, να βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι», είπε ο Λουκασένκο δικαιολογώντας τις καλές υπηρεσίες που προσέφερε στο Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Δύση επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

«Προσπαθούν να προκαλέσουν την ανατίναξη της χώρας μας, ολόκληρης της περιοχής», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

«Είμαστε ξεκάθαρα μάρτυρες ενός νέου κύματος διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και μίας άνευ προηγουμένου ενίσχυσης του στρατιωτικού δυναμικού των χωρών μελών της Συμμαχίας στην περιοχή, και σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας», είπε ο Λουκασένκο καταγγέλλοντας «επίδειξη ισχύος».

Το χειρότερο είναι ότι, αν υπήρχε μία περίοδος ταραχών στην Ρωσία, θα είχαν αμέσως επωφεληθεί στην Δύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Belta.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι οι επίμονες εντάσεις ανάμεσα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό έτυχαν κακής διαχείρισης, προκαλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο «την αναμέτρηση» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.