ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Λουκασένκο σε Β.Πούτιν: «Οι δυτικοί έχουν σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας – Μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας»

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται»

Α.Λουκασένκο σε Β.Πούτιν: «Οι δυτικοί έχουν σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας – Μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας»

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα πως συζήτησε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με “σχέδια επίθεσης” κατά της Ρωσίας τα οποία, όπως είπε, ετοιμάζουν οι Δυτικοί εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.

“Εδώ και λίγο καιρό, και συζητήσαμε γι΄αυτά λεπτομερώς χθες με τον Ρώσο πρόεδρο, έχουν εγκαθιδρυθεί στρατηγικά σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας”, δήλωσε, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, ο Λουκασένκο, που είχε χθες, Δευτέρα, τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Πούτιν.

Αυτά τα “σχέδια” προβλέπουν επιθέσεις “περνώντας μέσα από την Ουκρανία και από τη Λευκορωσία”, δήλωσε ο Λουκασένκο. “Η Ιστορία επαναλαμβάνεται”, συμπέρανε, μια παραπομπή στις εισβολές του Ναπολέοντα Α’ και της ναζιστικής Γερμανίας στη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο, που κινούνταν άλλοτε ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μόσχα, τάχθηκε στο πλευρό της Ρωσίας και υποστηρίζει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας, επιτρέποντας κυρίως στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση οπισθοφυλακής.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν ανακοίνωσε πως η Μόσχα θα προμηθεύσει “τους επόμενους μήνες” τη Λευκορωσία με πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικό φορτίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω της υποστήριξής της στη Μόσχα και της καταστολής του τεράστιου κινήματος αμφισβήτησης το 2020, η Λευκορωσία έχει τεθεί στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων, που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την εξάρτησή της απέναντι στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.