Αναφέρουν ότι έτσι μεγαλώνουν οι απώλειες σε αμάχους

Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους από παλιά σοβιετικά αποθέματα για περισσότερο από το 50% των επιδρομών της στην Ουκρανία, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες αμάχων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο ρυθμός των ρωσικών επιδρομών στην Ουκρανία έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο ταξίαρχος Ολέξιι Χρόμοφ σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το Reuters.

Είπε ότι η Ρωσία προσπαθούσε να χτυπήσει στρατιωτικές και κρίσιμες υποδομές, αλλά χρησιμοποιώντας παλιούς σοβιετικούς πυραύλους που είναι λιγότερο ακριβείς.

«Οι στόχοι του εχθρού παραμένουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κρίσιμες υποδομές και βιομηχανία, δίκτυα μεταφορών. Ταυτόχρονα, ο άμαχος πληθυσμός υφίσταται σημαντικές απώλειες λόγω (κακώς στοχευμένων) χτυπημάτων», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξωματούχος.

«Για να πραγματοποιήσει επιθέσεις, ο εχθρός σε περισσότερο από το 50% (των περιπτώσεων) χρησιμοποιεί πυραύλους από τη σοβιετική εφεδρεία, οι οποίοι δεν είναι επαρκώς ακριβείς. Ως αποτέλεσμα, πλήττονται κτίρια πολιτών στην Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά της Ουκρανίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 120% από το πρώτο εξάμηνο του μήνα, είπε ο Χρόμοφ. Εκτίμησε ότι 68 τοποθεσίες αμάχων χτυπήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο αυτού του μήνα.