ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Το 2023 η παρουσίαση του πρωτοποριακού stealth βομβαρδιστικού 5ης γενιάς PAK DA

Ρωσία: Το 2023 η παρουσίαση του πρωτοποριακού stealth βομβαρδιστικού 5ης γενιάς PAK DA

Η αεροπορική βιομηχανία της Ρωσίας ολοκληρώνει σε 18 μήνες την ανάπτυξη του νέου stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού 5ης γενιάς PAK DA, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, από τον βασικό κατασκευστή, την Tupolev, θα επιχειρεί μαζί με… UCAV, σχηματίζοντας σμήνη που θα το προστατεύουν ή θα εκτελούν αυτά ως δορυφορικά οχήματα την αποστολή με το PAK DA να είναι απλώς το εναέριο κέντρο ελέγχου της αποστολής!

Ειδικότερα, πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι, βάσει προγραμματισμού η πρώτη επίσημη επίδειξη και παρουσίαση του PAK DA στο ευρύ κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023, την χρονιά δηλαδή που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «Αυτή την στιγμή το πρωτότυπο – πειραματικό μοντέλο του αεροσκάφους κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο το 2023, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και ένα νέο οπλικό σύστημα που θα εξοπλίσει το αεροσκάφος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Το PAK DA θα είναι οπλισμένο με υπερηχητικά όπλα, ενώ θα πλαισιώνεται και από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά την διάρκεια πτήσης και επιχειρησιακής λειτουργίας του».

Τα χαρακτηριστικά του

Υπενθυμίζεται το νέο αυτό στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς που κατασκευάζει η η Tupolev Aircraft Company, θα διαθέτει μια σειρά από προηγμένα αμυντικά συστήματα, που θα του παρέχουν μεγάλη και απαραίτητη προστασία από αντιαεροπορικά βλήματα και άλλων ειδών εχθρικά μέσα.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι δίνεται έμφαση στην προστασία του πρωτοποριακού στρατηγικού βομβαρδιστικού, από εχθρικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, αντι-βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα, με την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων και τεχνολογιών ηλεκτρονικού πολέμου.

Πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας είχε δηλώσει στο TASS ότι: «Αναπτύσσεται ένα εντελώς νέο και ολοκληρωμένο αμυντικό σύστημα προστασίας για το PAK-DA, απέναντι σε όλων των τύπων όπλα, πυραύλους και ραντάρ του εχθρού».

Σημείωσε επίσης, πως το στρατηγικό βομβαρδιστικό θα είναι εξοπλισμένο με διαφόρων ειδών πυραύλους, όπως βλήματα cruise, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, υπερηχητικούς πυραύλους, βόμβες ακριβείας, αλλά και με τα πιο προηγμένα συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικών πολέμων, ενώ θα αναπτύσσει υποηχητικές ταχύτητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.