ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Σούδα με MiG-29 η αιγυπτιακή Aεροπορία (φωτό)

Στην Σούδα με MiG-29 η αιγυπτιακή Aεροπορία (φωτό)

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση με την ονομασία «GRC EGY EX07», με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) των δύο Χωρών, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 2021.

Η Ελλάδα συμμετείχε με οκτώ (8) αεροσκάφη F-16 και ένα (1) αεροσκάφος Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου, ενώ η Αίγυπτος με τέσσερα (4) MIG-29, δύο (2) F-16 και ένα (1) αεροσκάφος E-2C.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την συνέχεια στο defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.