Tο Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε στην Lockheed Martin την ανάπτυξη και παράδοση μιας βελτιωμένης έκδοσης του Κατευθυνόμενου από Λέιζερ Εκπαιδευτικού Βλήματος (Laser Guided Training Round -LGTR) Paveway II εντός του 2007.

Το συμβόλαιο αορίστου χρόνου/αορίστων ποσοτήτων είναι αρχικής αξίας 19 εκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τέσσαρα ετήσια δικαιώματα προαιρέσεων για τα βλήματα LGTR με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο 2009, τα οποία έχουν συνολικό τίμημα 114 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής η Lockheed Martin έχει παραδώσει 50.000 εκπαιδευτικά Paveway II LGTR στο Αμερικανικό Ναυτικό από το 1990 που πρωτάρχισε το πρόγραμμα. Τα βλήματα χρησιμοποιούνται για την εξάσκηση πιλότων του Ναυτικού σε πρόσκτηση και προσβολή στόχων με «πραγματικά» πυρά, προσφέροντας ρεαλιστική εκπαίδευση και απόλυτη προσομοίωση με την σειρά όπλων Paveway. Τα  LGTR είναι πλήρως συμβατά με αεροσκάφη F-16, F-18, AV-8, αλλά και με άλλες πλατφόρμες κατασκευής εκτός ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός του Paveway II LGTR, η Lockheed Martin κατασκευάζει συλλογές Paveway και Paveway Dual Mode (Διπλού Ρόλου) στις εγκαταστάσεις της στην ΒΑ Πενσυλβάνια.