ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

16 χρόνια μετά: Η στιγμή που το τουρκικό F-16 πέφτει στο μαχητικό του Κ.Ηλιάκη (φωτό)

Τίποτα το νεότερο δεν προκύπτει από την εικόνα της εποχής

16 χρόνια μετά: Η στιγμή που το τουρκικό F-16 πέφτει στο μαχητικό του Κ.Ηλιάκη (φωτό)

Ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που το τουρκικό F-16 πέφτει πάνω στο μαχητικό του ήρωα σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, στις 23 Μαΐου 2006, παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Star.

Δεν αναφέρει τίποτα το νεότερο από αυτά που είχε αποκαλύψει σε διαδοχικά δημοσιεύματά του το defencenet.gr μεταξύ 2006 και 2010.

Στο βίντεο φαίνεται η έκρηξη από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών, η οποία κόστισε τη ζωή στον Έλληνα πιλότο.

Ο πιλότος του δεύτερου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους βλέπει το δυστύχημα και συγκλονισμένος αναφέρει στον «Κρόνο» στο ραντάρ της Σητείας: «“Κρόνος” έχουν τρακάρει δύο F-16 νότια της Καρπάθου».

Τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Ηλιάκη πριν τη σύγκρουση με το τουρκικό F-16

«Κρόνος, ο 550 πηγαίνει για τον «χοντρό» (550)» Είμαι πίσω του»: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Το πρώτο τουρκικό F-16 πέφτει με δύναμη πάνω στο μαχητικό του από αδέξιο και τελικά εγκληματικό χειρισμό του Τούρκου πιλότου, που δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ΓΕΑ.

Τη σύγκρουση βλέπει ένα δεύτερο ζεύγος ελληνικών F-16 που είχε απογειωθεί από το Καστέλι της Κρήτης της 340 Μοίρας, με τους χειριστές να περιγράφουν συγκλονισμένοι την έκρηξη, έχοντας συνειδητοποιήσει την κατάληξή της για τον συνάδελφό τους.

Ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το αλεξίπτωτο και σώθηκε. Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης βρέθηκε για πάντα στον ουρανό της Καρπάθου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.