ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο λόγος που τα ισραηλινά F-35 δεν ήρθαν στον φετινό «Ηνίοχο»: Βομβάρδισαν το Χαλέπι πετώντας «πάνω» από S-300…

Ο λόγος που τα ισραηλινά F-35 δεν ήρθαν στον φετινό  «Ηνίοχο»: Βομβάρδισαν το Χαλέπι πετώντας «πάνω» από S-300…

Την Τετάρτη το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Sheikh Najar βορειοανατολικά από το Χαλέπι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η συριακή αεράμυνα κατόρθωσε να «αποτρέψει» την επίθεση καταρρίπτοντας πολλά βλήματα που είχαν εκτοξεύσει τα ισραηλινά μαχητικά.

Σύμφωνα όμως την ιστοσελίδα Al-Masdar η ισραηλινή Αεροπορία χρησιμοποίησε στην συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή τα νέα stealth μαχητικά F-35A που παραλαμβάνει αυτό το χρονικό διάστημα από τις ΗΠΑ.

Αυτό συνάγεται από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου φαίνονται συντρίμμια των βομβών GBU-39 SDB, τα οποία φέρουν μόνο το F-35 της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η συγκεκριμένη βόμβα έχει εμβέλεια 110 χλμ. αλλά όταν αφεθεί από μεγάλο ύψος (σε χαμηλότερα ύψη η εμβέλεια μειώνεται θεαματικά) και ανεμοπορεί προς το στόχο καθώς δεν έχει πυραυλοκινητήρα.

Το όπλο είναι πιστοποιημένο σε πολλούς τύπους αεροσκαφών ακόμη και στα F-16 αλλά έχει πιστοποιηθεί ειδικά στα F-22 και F-35 τα οποία χάρη στο ελάχιστο Η/Μ ίχνος που διαθέτουν μπορούν να πλησιάσουν σε μικρή απόσταση από το στόχο τους, αδιαφορώντας για την εχθρική αεράμυνα.

Όπως υποστηρίζει το Al-Masdar κα΄νεα άλλο αεροσκάφος της ισραηλινής Αεροπορίας δεν θα τολμούσε να πλησιάσει τόσο κοντά στο Χαλέπι φοβούμενο την αντίδραση των συριακών S-200 και S-300 εκτός και αν ήταν F-35.

«Τέτοια αεροσκάφη (F-16/F-15) θα ήταν εύκολος στόχος για τη συριακή αεράμυνα και τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας. Έτσι η ισραηλινή Αεροπορία θα έπρεπε να επιλέξει το F-35 με τις βόμβες GBU-39 για να αποφύγει την κατάρριψή του», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Εάν ισχύει το παραπάνω βέβαια σημαίνει απλά ότι πράγματι το F-35 δεν εντοπίζεται από τα συστήματα αεράμυνας

Σημειώνεται ότι η ΠΑ είχε κάνει κρούση στην αντίστοιχη ισραηλινή για την αποστολή F-35A στον «Ηνίοχο» αλλά τελικά οι Ισραηλινοί έστειλαν F-16, αφού όπως αποδεικνύεται τα F-35 ήταν μάλλον απασχολημένα.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1112354106826383361


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.