ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα mega προμήθεια της Ινδίας από τις ΗΠΑ: Έδωσε παραγγελία για ακόμη 10 P-8I Poseidon!

Νέα mega προμήθεια  της Ινδίας από τις  ΗΠΑ:  Έδωσε παραγγελία για ακόμη 10 P-8I Poseidon!

Η Ινδία θα γίνει ο μεγαλύτερος χρήστης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου P-8I Poseidon τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι στις 24 Ιουνίου ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας για την προμήθεια 10 ακόμη αεροσκαφών του τύπου αυτού, στο πλαίσιο προγράμματος προϋπολογιζόμενου ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αρχική σύμβαση που υπέγραψε η Ινδία τον Ιανουάριο του 2009, αφορούσε την προμήθεια οκτώ τέτοιων αεροσκαφών έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολούθησε και δεύτερη σύμβαση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση τεσσάρων ακόμη P-8I, τα οποία θα παραδοθούν στο Ινδικό Ναυτικό μεταξύ 2020 και 2021.

Τα δέκα νέα αεροσκάφη που θα αποκτηθούν θα διαθέτουν αναβαθμισμένο εξοπλισμό αποστολής, ενώ όπως και τα προγενέστερα θα έχουν τη δυνατότητα ρίψης βομβών βυθού, πυραύλων αέρος – επιφανείας AGM-84 Harpoon Block II, καθώς και ελαφρών τορπιλών Mk.54, ρουκετών και φυσικά ηχοσημαντήρων. Τα ινδικά P-8I I θα είναι επίσης εξοπλισμένα με ολοκληρωμένα συστήματα αυτοπροστασίας, έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικού πολέμου (EWSP).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ινδία έχει γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή της να προμηθευτεί 24 ελικόπτερα MH-60R έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων NASAMS II για την κάλυψη της πρωτεύουσας (Νέο Δελχί), έξι ακόμη επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Guardian έναντι 930 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και 30 μη επανδρωμένων Sea Guardian έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.