H Ρωσία ενέκρινε δάνειο για την πώληση 32 Su-35S στην Τουρκία για την αντικατάσταση των… F-4E!

H Ρωσία ενέκρινε δάνειο για την πώληση 32 Su-35S στην Τουρκία για την αντικατάσταση των… F-4E!

Χαμηλότοκο δάνειο, προσφέρει η Μόσχα στην Άγκυρα για την προμήθεια 32 Su-35S, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Αυτό έγινε γνωστό από πηγές της κατασκευάστριας UAC, όπου προστίθεται πως τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση των F-4E 2020 της τούρκικης Αεροπορίας και όχι ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση ναυαγίου στην υπόθεση των F-35, κάτι που σημαίνει πως η κύρια εναλλακτική για τα F-35 ίσως έχει τον αριθμό -57, μπροστά από το Su.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Ρωσία έστειλε αιφνιδιαστικά στην Κωνσταντινούπολη το πιο σύγχρονο μαχητικό της Su-57 για την έκθεση Technofest 2019, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε στείλει το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να συμμετάσχει και αυτό στην έκθεση αεροπορικής τεχνολογίας.

Η υπηρεσία τύπου της UAC πρόσθεσε ότι και άλλα ρωσικά αεροσκάφη – τόσο επιβατικά όσο και μαχητικά – αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες, αλλά δεν διευκρίνισαν τα μοντέλα τους.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για μικρότερο αριθμό Su-35, μεταξύ 12 και 16 αεροσκαφών, αλλά τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση το θέμα θα εξαρτηθεί από την οριστική διευθέτηση ή όχι του ζητήματος των F-35.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.