ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρώσος Αρχιστράτηγος: «Το Su-57 είναι καλύτερο από F-35 και F-22»

Ρώσος Αρχιστράτηγος: «Το Su-57 είναι καλύτερο από F-35 και F-22»

Ρώσος Αρχιστράτηγος απαριθμεί τα πλεονεκτήματα του Su-57 απέναντι σε F-35 και F-22.

Τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη Su-57 είναι και πιο φιλικά στον χειρισμό τους αλλά και αποδοτικότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αμερικανικά F-35 και F-22.

O Ρώσος Αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Ποπόφ δήλωσε, το Σάββατο (16/11), πως το F-22 είναι πολύ ακριβό και χρειάζεται πολλές βελτιώσεις, ενώ το F-35 είναι υπερφορτωμένο με εξελιγμένες τεχνολογίες που δυσκολεύουν τη λειτουργία του. Το Su-57, από την άλλη, μπορεί να φτάσει τις ταχύτητες Mach χωρίς καύση και έχει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών.

Το F-35 Lightning II και το F-22 Raptor έχουν σχεδιαστεί από την Lockheed Martin και χρησιμεύουν ως τα νεότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς στον αμερικανικό στρατό. Η παραγωγή των F-22 έχει τερματιστεί από το 2011, με μόλις 195 αεροσκάφη να έχουν κατασκευαστεί. Το πρόγραμμα των F-35, από την άλλη παραμένει ενεργό και οι παραδόσεις στον αμερικανικό στρατό εκτείνονται μέχρι το 2037.

Ωστόσο, το ρωσικό αεροσκάφος αναμένεται να κοστίσει μόνο το 40% της τιμής του αμερικανικού αεριωθούμενου αεροσκάφους, δηλαδή περίπου 40 έως 45 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο σε σύγκριση με το F-35, το οποίο κοστίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι ως πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για αγορές που δεν έχουν δικά τους μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το «National Interest», τα Su-57 θα μπορούσε να αγοραστεί από την Κίνα, την Ινδία, τη Μιανμάρ, την Αλγερία και την Τουρκία – ειδικά αφού οι ΗΠΑ απέπεμψαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα F-35.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.