Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να παραδίδει εξαρτήματα για το F-35»

Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να παραδίδει εξαρτήματα για το F-35»

Tο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα κατασκευής εξαρτημάτων των αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς μέχρι το τέλος του 2020, δηλαδή, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την εξαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών, γράφει η τουρκική ‘Turk Press’.

Το δημοσίευμα επικαλείται τον ιστότοπο ‘Defense One’ που αναφέρει ότι οι επικεφαλής της αμερικανικής Άμυνας ήλπιζαν να βρουν εναλλακτικές αμερικανικές πηγές για όλες τις τουρκικές συνιστώσες μέχρι τον Μάρτιο, αλλά αποφάσισαν να επιτρέψουν στον κύριο ανάδοχο Lockheed Martin και στον κατασκευαστή κινητήρων Pratt & Whitney να εκπληρώσουν συμβατικές υποχρεώσεις με τις τουρκικές εταιρείες μέχρι το τέλος του έτους.

«Η πλειονότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας θα βγει από την Τουρκία μέχρι τον Μάρτιο του 2020», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας για την Προμήθεια και την Τεχνολογία, Έλλεν Λόρντ, σε πρωινή ενημέρωση Τύπου στο Πεντάγωνο.

Πρόσθεσε ότι οι δύο εταιρείες, Lockheed Martin και Pratt, «έχουν έγκυρες συμβάσεις με τουρκικές εταιρείες που μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του έτους παρακάμπτοντας τις αρνητικές επιπτώσεις σε μια ομάδα παραγωγής συστημάτων. Διατηρούμε τη διαχείριση του προγράμματος για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στην παραγωγή».

Πηγή στο πρόγραμμα παραγωγής μαχητών, δήλωσε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν έξι βασικά στοιχεία του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου και του συστήματος προσγείωσης, προσθέτοντας ότι η τιμή αυτών των εξαρτημάτων έχει ήδη καταβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με την αμυντική βιομηχανία διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη συνολική παραγωγή των F35.

Μάλιστα, 10 τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν στην κατασκευή εξαρτημάτων για το πολεμικό αεροσκάφος, τα οποία είναι βασικά εξαρτήματα όπως το κέντρο των ατράκτων και ορισμένα εργαλεία προσγείωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν σε περίπου 937 εξαρτήματα του αεροσκάφους, εκ των οποίων τα 400 κατασκευάζονται αποκλειστικά από τουρκικές εταιρείες, όπως το σύστημα απεικόνισης του πιλοτηρίου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.