Το αμερικανικό Ναυτικό πρέπει να «θυσιάσει» την αγορά νέων αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet, αν θέλει να αποκτήσει ένα μαχητικό 6ης γενιάς λίγο μετά το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό Ναυτικό θα παραγγείλει τα τελευταία 24 F/A-18E/F το Οικονομικό Έτος 2021 και θα εγκαταλείψει έτσι την προμήθεια άλλων 36, από το ΟιΕ22 μέχρι το ΟιΕ24. Έτσι, το Αμερικανικό Ναυτικό θα εξοικονομήσει 4,5 δισ, $ που θα κατευθυνθούν στο πρόγραμμα του μαχητικού επόμενης γενιάς, γνωστού ως Next Generation Air Dominance (NGAD) ή F/A-XX.

Αλλά οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω μειώσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό. Ίσως και ματαίωση του F/A-XX.

Σύμφωνα με το «Defense News», ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι η εγκατάλειψη του NGAD και να αναζητηθεί μια τροποποίηση ή εξέλιξη του F-35. Με αυτό τον τρόπο, το Αμερικανικό Ναυτικό θα έμενε με το F-35 και μια βελτιωμένη έκδοσή του ή ένα τροποποιημένο F/A-18E/F Super Hornet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμεί να έχει έτοιμο το F/A-XX στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Μέχρι τότε, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να προμηθευτεί περισσότερα F/A-18.