ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αντιστράτηγος Λ.Τσούμης για πλημμυρισμένα ελικόπτερα: «Δεν ήταν παροπλισμένα»

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να ήταν εκεί»

Αντιστράτηγος Λ.Τσούμης για πλημμυρισμένα ελικόπτερα: «Δεν ήταν παροπλισμένα»

Ο αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης «άδειασε» το ΓΕΣ, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα ελικόπτερα που πλημμύρισαν στο Στεφανοβικείο Βόλου ήταν «παροπλισμένα». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέδειξε μεταξύ άλλων τις ευθύνες του τακτικού διοικητή, ο οποίος θα μπορούσε να έχει απομακρύνει νωρίτερα τα στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παροπλισμένα, καθώς μετά σηκώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, τα οποία μάλιστα συμμετείχαν σε ασκήσεις το 2020 και το 2022.

«Αυτά τα ελικόπτερα δεν ήταν παροπλισμένα και μετακινήθηκαν αργότερα, και γι’αυτό ο τοπικός διοικητής θα έπρεπε να τα διώξει νωρίτερα» ανέφερε.

«Προληπτικά θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί όχι μόνο τα ελικόπτερα, θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός και να έχουν προσανατολιστεί και δυνάμεις στην περιοχή, από περιοχές που δεν είχαν πληγεί. Θα έπρεπε να είναι εκεί. Ο στρατός ενεργοποιήθηκε μετά από μια ημέρα» ανέφερε ο αντιστράτηγος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το εάν ο στρατός έχει ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες ανέφερε ότι υπάρχει μοντέλο διαχείρισης πρόβλεψης το οποίο μάλιστα έδειχνε ότι θα η κακοκαιρία Daniel, θα είναι χειρότερη από τον Ιανό, άρα θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη. «Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη δεν πήγαμε καλά» σημείωσε σκωπτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.