ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tα «άχρηστα» κατά την κυβέρνηση μεταφορικά ελικόπτερα UH-1 πέρσι συμμετείχαν σε διακρατική άσκηση! – Τώρα «φυτεύτηκαν» στον κάμπο

Διαψεύδεται το ΓΕΣ - Ζητούνται απαντήσεις

Tα «άχρηστα» κατά την κυβέρνηση μεταφορικά ελικόπτερα UH-1 πέρσι συμμετείχαν σε διακρατική άσκηση! – Τώρα «φυτεύτηκαν» στον κάμπο

Εκτεθειμένο από παντού είναι τόσο το ΓΕΕΘΑ, όσο και η κυβέρνηση, σε ότι αφορά τα βυθισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Βόλου, καθώς όπως φαίνεται μόνο «άχρηστα» και «παροπλισμένα» δεν ήταν! 

Εκτός από το υπερσύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο, ΑΗ-64 Apache, το οποίο βρέθηκε «πνιγμένο» στο θεσσαλικό κάμπο και το οποίο είναι πανάκριβο και τα Bell UH-1 Iroquois που είδαμε να «πνίγονται» συμμετείχαν σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα τα Bell UH-1 Iroquois συμμετείχαν πριν από έναν χρόνο σε διακρατική άσκηση, ενώ πριν από τρία χρόνια συμμετείχε σε άσκηση με τις ΗΠΑ. 

Ανάμεσα στα βυθισμένα ελικόπτερα τύπου Χιούι είναι αυτό που φέρει τον 689, αλλά και αυτό που φέρει τον αριθμό 651. Το ελικόπτερο 689 υπάρχει σε φωτογραφία από άσκηση που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Λιτόχωρο μαζί με αμερικανικές δυνάμεις. Όπως είναι ξεκάθαρο από την εικόνα, το ελικόπτερο είναι πλήρως λειτουργικό.

Δείτε τη φωτογραφία:

Το ελικόπτερο 651 καταγράφεται επίσης σε φωτογραφία από άσκηση που έλαβε χώρα το 2022. Πρόκειται για την άσκηση «CPX European Union Integrated Resolve 22» η οποία έγινε πέρσι τον Νοέμβριο και στην οποία συμμετείχαν πολλές χώρες.

Συγκεκριμένα συμμετείχε προσωπικό από την Κύπρο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Σουηδία, την Τσεχία και την Φινλανδία. Επίσης, συμμετείχαν Παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Νορβηγία, την Σερβία και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Στις φωτογραφίες που είχε δώσει πέρσι στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται το ελικόπτερο με τον αριθμό 651. (ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ).

Και επαναλαμβάνουμε: Πώς γίνεται αν όντως πρόκειται για «ανενεργά από ετών» ελικόπτερα να τα βλέπουμε να συμμετέχουν σε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι και πολύ πρόσφατα;

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία. Μέχρι στιγμής θρηνούμε 11 νεκρούς και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν άτομα που ακόμη αγνοούνται. Όποιος και να είναι όμως ο αριθμός των νεκρών και το μέγεθος των καταστροφών η κυβέρνηση από το 2020 είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που είχε υποστεί η περιοχή με την κακοκαιρία Ιανός.

Τελικά τα έργα έμειναν μόνο… στις διαφημίσεις, καθώς παρόλο που διαφημίστηκαν εντόνως από το σύνολο της κυβέρνηση, στην πράξη είδαμε ότι δεν έγινε τίποτα. Το ερώτημα είναι: Πού πήγαν τα περίπου 143 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να κάνει τα συγκεκριμένα έργα;

Νέα ανακοίνωση από το ΓΕΣ 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα ελικόπτερα τα οποία είδαμε να βυθίζονται στον θεσσαλικό κάμπο, υποστηρίζοντας ότι όλα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Στεφανοβικείο Βόλου.

Υποστηρίζει παράλληλα ότι οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο είναι από τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων προς στεγνό τμήμα του αεροδρομίου.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του  Αεροδρομίου (Α/Δ)  Στεφανοβικείου του Βόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΓΕΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.