ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» (βίντεο)

Η άσκηση βρίσκεται επί του παρόντος στην λεγόμενη «φάση εκτέλεσης»

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» (βίντεο)

Στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών διεξάγεται η κορυφαία πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», με τα F-16 Block52+ Advanced της 336 Μοίρας «ΟΛΥΜΠΟΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας να εντυπωσιάζουν.

Τα βίντεο δείχνουν τα επιβλητικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon της Σαουδικής Αραβίας και τα Rafale του Κατάρ, αλλά και του γαλλικού Ναυτικού (Marine Nationale) τα οποία απογειώθηκαν και αναπτύχθηκαν στους ελληνικούς αιθέρες, καθώς η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» βρίσκεται επί του παρόντος στην λεγόμενη «φάση εκτέλεσης».

Σημειώνεται ότι στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της καθώς και με ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Επίσης, συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι οποίες συνδράμουν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων.

Στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα οι παρακάτω χώρες:

* Κατάρ με αεροσκάφη RAFALE

* Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139

* Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414

* Ρουμανία με αεροσκάφη F-16

* Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON

* Γαλλία με αεροσκάφη RAFALE και αεροσκάφος AEW Ε-3F

* Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη TYPHOON

* ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9

* Ισπανία με αεροσκάφη F-18.

Τα εντυπωσιακά πλάνα από την Ανδραβίδα και την 117 Πτέρυγα Μάχης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.