Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Cognac στην αεροπορική βάση Chateaubernard

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 23/5/2022 21:15) Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Cognac στην αεροπορική βάση Chateaubernard, συγκρούστηκαν δύο μαχητικά Rafale, τα οποία κατάφεραν να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Ο συνταγματάρχης Nicholas Liot, διοικητής της βάσης Cognac-Chateaubernard, δήλωσε ότι στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο μαχητικά Rafale της 30ης Μοίρας Μαχητικών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πρόσκρουσή τους, το ένα από τα δυο αεροσκάφη έχασε μέρος του ουραίου πτερυγίου του, με τα συντρίμμια να πέφτουν και να προκαλούν ζημιές σε ένα σπίτι στην πόλη Gensac-la-Pallue.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο Rafale είχε βρεθεί πριν μερικές ημέρες στην Ελλάδα για την άσκηση Tiger Meet του ΝΑΤΟ και για τον σκοπό αυτό, έφερε τα χρώματα της τίγρης.

Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στους πιλότους ή στον κόσμο που βρισκόταν στο έδαφος.

Η γαλλική πολεμική αεροπορία και η τοπική διοίκηση έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό.

Το αεροπορικό σόου του Κονιάκ είναι ένα σημαντικό γεγονός που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση του Κονιάκ-Σατομπερνάρ. Η διήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει τόσο στατικές επιδείξεις αεροσκαφών στο έδαφος όσο και πτητικές επιδείξεις, μεταξύ άλλων και από την ομάδα ακροβατικών Patrouille de France.

Τα δύο αεροσκάφη ήταν μονοθέσια μαχητικά αεροσκάφη Rafale C από την ομάδα τακτικής επίδειξης Vautour Bravo της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συγκροτήθηκε το 2019.

Η επίδειξη της ομάδας αυτής διαρκεί συνήθως 10 λεπτά, με τους πιλότους να επιδεικνύουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αεροσκαφών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!