ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Gripen: Ουκρανοί πιλότοι δοκίμασαν επιτυχώς σουηδικά μαχητικά αεροσκάφη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προμήθειας

Gripen: Ουκρανοί πιλότοι δοκίμασαν επιτυχώς σουηδικά μαχητικά αεροσκάφη

Ουκρανοί πιλότοι δοκίμασαν επιτυχώς σουηδικά μαχητικά Gripen καθώς η Στοκχόλμη εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής των αεροσκαφών στην Ουκρανία, μετέδωσε το Σουηδικό Ραδιόφωνο στις 14 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας της χώρας Παλ Τζόνσον.

Οι πιλότοι της ουκρανικής αεροπορίας έχουν υποβληθεί σε εκπαίδευση που περιλαμβάνει πτήσεις με το αεροσκάφος, προσομοιωτές και οδηγίες για το προσωπικό εδάφους.

Ο Σουηδός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης θα βοηθήσουν τη σουηδική κυβέρνηση να αποφασίσει σχετικά με τη δυνατότητα αποστολής των Gripen στην Ουκρανία.

Το Κίεβο επιδιώκει να αποκτήσει σύγχρονα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη για να ενισχύσει την αεροπορία του στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Η σουηδική ηγεσία ήταν στο παρελθόν απρόθυμη να δεσμεύσει τα μαχητικά Gripen της, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εξετάσει τις δικές της αμυντικές ανάγκες καθώς η Σουηδία δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα, η Στοκχόλμη φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση της. Το σουηδικό ραδιόφωνο ανέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον στρατό να διερευνήσει τη δυνατότητα μεταφοράς των μαχητικών για την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Gripen δεν είναι τα μόνα δυτικά τζετ που επιδιώκει να αποκτήσει η Ουκρανία. Η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία έχουν ήδη δεσμευτεί να μεταφέρουν F-16 και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι το Κίεβο ενδιαφέρεται επίσης για μαχητικά Rafale γαλλικής κατασκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.