ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ΠΑ συμμετείχε με F-16 στη διακρατική συνεκπαίδευση «Thracian Viper 2022» στο FIR Σόφιας

Συμμετείχαν επίσης με προσωπικό και μέσα ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία

Η ΠΑ συμμετείχε με F-16 στη διακρατική συνεκπαίδευση «Thracian Viper 2022» στο FIR Σόφιας

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της 110 και της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) συμμετείχαν στη διακρατική συνεκπαίδευση «THRACIAN VIPER 2022», η οποία είναι τύπου INVITEX-LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise), διοργανώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Βουλγαρίας, διεξήχθη στο FIR Σόφιας και ολοκληρώθηκε σήμερα (19/8).

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν, επίσης, με προσωπικό και μέσα ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία και κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Η συνεκπαίδευση «THRACIAN VIPER 2022», η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2010, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.