ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ηνίοχος και Ωρίων 2022: Ολοκληρώθηκαν οι πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή 20 χωρών (βίντεο)

Και οι δύο ασκήσεις είχαν ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου

Ηνίοχος και Ωρίων 2022: Ολοκληρώθηκαν οι πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή 20 χωρών (βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν στις 7 και 8 Απριλίου οι πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός άκρως ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες, για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητάς τους.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ασκήσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτέλεσε η συμμετοχή 20 χωρών με 1.900 στελέχη, δύο αεροπλανοφόρα, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 10 πολεμικά πλοία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αυξημένη πολυπλοκότητα και τα προωθημένα επιχειρησιακά σενάρια των ασκήσεων παράλληλα με την ευρεία συμμετοχή μέσων και προσωπικού, τις κατατάσσουν μεταξύ των σημαντικότερων δραστηριοτήτων συνδυασμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας ως αξιόπιστου σύμμαχου και εταίρου, καθώς και ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.