ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κροάτης πρόεδρος: «Τα Rafale κάνουν μόνο για επιδείξεις – Έπρεπε να είχαμε πάρει α/α συστήματα και UAV»

«Αγοράσαμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε - Είναι άχρηστα για πόλεμο»

Κροάτης πρόεδρος: «Τα Rafale κάνουν μόνο για επιδείξεις – Έπρεπε να είχαμε πάρει α/α συστήματα και UAV»

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς υποστήριξε ότι ήταν λάθος η απόφαση της χώρας του να αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία, καθώς όπως είπε είναι «άχρηστα» για πόλεμο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Κροάτες θα έπρεπε να είχαν πάρει UAV και αντιαεροπορικά συστήματα. 

Η Κροατία αγόρασε τα μεταχειρισμένα Rafale από τη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2021.

«Έτσι, τώρα δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας, αλλά έχουμε 12 αεροπλάνα», είπε ο Μιλάνοβιτς σε εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη βορειοδυτική Κροατία, όπως μεταδίδει το Euractiv.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε: «Μπορείτε να δείτε τώρα πόσο αντέχουν τα αεροπλάνα σε αυτόν τον πόλεμο… Δεν θα ήμασταν καλύτερα με 100 drones ή 100 αντιαεροπορικά συστήματα;»

«Αγοράσαμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε. Είναι άχρηστα για πόλεμο και είναι καλά μόνο για επίδειξη», είπε ο Κροάτης πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει για την αγορά συνολικά 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με συνολικό κόστος 3,3 δισ. ευρώ. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι το τέλος του 2022, θα παραληφθούν ακόμη έξι Rafale.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.