ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτώση F-16: «Μίλησα με τον γιο μου» λέει ο πατέρας του πιλότου – «Πάλευε» στην θάλασσα για μιάμιση ώρα

Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα

Πτώση F-16: «Μίλησα με τον γιο μου» λέει ο πατέρας του πιλότου – «Πάλευε» στην θάλασσα για μιάμιση ώρα

Ο Δημήτρης Αποστολάκης μίλησε με τον γιο του και πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος βρέθηκε σώος μετά την πτώση του F16 το οποίο κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «ο γιος μου είναι ζωντανός. Κατάφερα να μιλήσω μαζί του, είναι καλά. Τον μεταφέρουν (σ.σ. μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 16:00) στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα και είμαι κι εγώ καθ’ οδόν από Λάρισα για να τον δω από κοντά».

Υπενθυμίζεται πως επί μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16 Block 52. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής κατέπλευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο και τρία εναέρια μέσα. Ο πιλότος εντοπίστηκε γρήγορα και ξεκίνησε η επιχείρηση για την περισυλλογή του, που κατέστη δυνατή μιάμιση ώρα από τη στιγμή της πτώσης του F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πιλότος παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma που λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα. Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο που τον μεταφέρε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.