ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρωσία: «Μητρικό» UAV απελευθερώνει δεύτερο drone «παράσιτο» εναντίον στόχου (βίντεο)

Νέα στρατηγική στον εναέριο πόλεμο των drone

Ρωσία: «Μητρικό» UAV απελευθερώνει δεύτερο drone «παράσιτο» εναντίον στόχου (βίντεο)

Βίντεο από τον οπτικό αισθητήρα ενός UAV καταγράφει την άφεση ενός δεύτερου drone κατά τη διάρκεια της αποστολής, με την ίδια μέθοδο που παρατηρείται για την εκτόξευση αεροπορικών κατευθυνόμενων βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς.

Το μητρικό UAV εικάζεται ότι λειτουργεί ως επαναλήπτης, επιτρέποντας τον έλεγχο του δεύτερου drone το οποίο διαθέτει πλήρη μπαταρία κατά τη στιγμή της απελευθέρωσης.

Αυτή η τεχνική επιτρέπει στο μικρότερο δευτερεύον drone να έχει μεγαλύτερη αυτονομία και να εκτελεί για περισσότερη ώρα αποστολές αναγνώρισης ή επίθεσης, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και την πολυπλοκότητα των επιχειρήσεων στον εναέριο χώρο.

Αυτή η καινοτομία δυνητικά επιτρέπει την πραγματοποίηση αποστολών κρούσης μεγάλης εμβέλειας, αντικαθιστώντας πλήρως τα επανδρωμένα αεροσκάφη ως πλατφόρμες βομβαρδισμού και υποστήριξης εδάφους.

Ταυτόχρονα εκμηδενίζονται οι πιθανές ανθρώπινες απώλειες και αναδιανέμονται πολύτιμοι πόροι εν είδει αεροσκαφών και πιλότων για πιο καίριες αποστολές. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.