ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τούρκοι αναλυτές: «Πρέπει να συγχρονίσουμε τα F-16 γιατί θα χάνουμε από τα ελληνικά Rafale»

Απαραίτητη για την Τουρκία ο εκσυγχρονισμός των F-16, σύμφωνα με αναλυτές

Τούρκοι αναλυτές: «Πρέπει να συγχρονίσουμε τα F-16 γιατί θα χάνουμε από τα ελληνικά Rafale»

Τούρκοι αναλυτές υποστήριξαν ότι η Τουρκία θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, διότι αλλιώς θα χάνουν τα τουρκικά μαχητικά από τα Rafale στις αερομαχίες. 

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εκπομπή CNN Turk:

Χάντε Φιράτ (δημοσιογράφος): H Τουρκία θα πάρει καλά μαχητικά. 40 νέα μαχητικά F-16 και θα εκσυγχρονίσει άλλα 80 . Αυτό που σημαίνει πως τα γερασμένα μαχητικά της θα τα εκσυγχρονίσει και θα χρησιμοποιήσει με άνεση για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αμπντουλάχ Αγάρ (Ειδικός θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας): Για το Αιγαίο αυτό το θέμα είναι ζωτικής σημασίας. Αν στο Αιγαίο χαθεί η ισορροπία δυνάμεων εναντίον μας, αυξάνεται η πιθανότητα ήττας στις αερομαχίες. Όπως ξέρετε η Ελλάδα αγόρασε μαχητικά Rafale που η μεγαλύτερη τους ιδιότητα είναι τα ραντάρ τους, από την άλλη προμηθεύεται τους πυραύλους Meteor κι αυτά μας προκαλούν ανησυχία.

Αμπντουλάχ Αγάρ (Ειδικός θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας): Εμείς δεν έχουμε τέτοιο σύγχρονο μαχητικό, αλλά η Ελλάδα έχει μαχητικά που είναι αντίστοιχά του. Έχει αγοράσει από τη Γαλλία και συνεχίζει. Γι’ αυτό η αγορά τους έχει αξία. Αν δεν πάρουμε αυτά τα αεροσκάφη, η Ελλάδα θα βλέπει τα μαχητικά μας πριν δούμε εμείς τα δικά τους. Θα εκτοξεύσει πριν από εμάς και θα πλήξει τα αεροσκάφη μας πριν από εμάς.

Ξεκινά η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ξεκινά στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», ένα όνομα που παραπέμπει στην αλυτρωτική θεωρία που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία και έχει εκφραστεί με χάρτες που περιλαμβάνουν το μισό Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ξεκινά σήμερα ο απόπλους του τουρκικού στόλου στις «τρεις θάλασσες», όπως χαρακτηρίζονται στην Τουρκία, δηλαδή το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση παρουσιάζεται ως ένδειξη αποφασιστικότητας της Τουρκίας να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.