ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας: Δρόμος στην Τρίπολη πήρε το όνομά του

Ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023

Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας: Δρόμος στην Τρίπολη πήρε το όνομά του

Κομμάτι της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Τρίπολη, μετονομάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε οδός «Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα».

Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αφορά ένα μέρος του δρόμου που οδηγεί στην πύλη της 124 ΠΒΕ Τρίπολης, στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου (Ματζαγράς).

Η αλλαγή του ονόματος, αφορά απ΄ το ύψος του μνημείου του ήρωα Τουρούτσικα, μέχρι και την είσοδο της 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Υπήρχε ήδη απόφαση απ’ τις 30 Απριλίου 2023, ενώ την είχε εγκρίνει και η Επιτροπή του άρθρου 8.

«Θα πρέπει να δώσουμε τις πρέπουσες τιμές στον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας, υπηρετώντας το καθήκον και τις ιδέες και τα ιδανικά της χώρας του. Είναι πολύ σπουδαίος ο λόγος της κίνησης αυτής που κάνει ο δήμος της Τρίπολης για ένα δικό του παιδί», είπε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Αξίζει να τονιστεί πάντως, ότι η πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου, παίρνοντας τον λόγο στο συμβούλιο, μετέφερε την αρνητική θέση κάποιων καταστηματαρχών και κάποιων κατοίκων της εκεί περιοχής, για αυτή την πρόταση της μετονομασίας. Τόνισε, ότι, θα δυσκολευτούν να αλλάξουν τις διευθύνσεις των καταστημάτων τους και ότι θα υπάρξει σύγχυση ως προς αυτόν τον τομέα.

Ακόμα, η πρόεδρος, μετέφερε και αίτημα της κοινότητας, να δοθεί σε δρόμο, το όνομα ενός ανθρώπου του χωριού, που έφυγε απ’ τη ζωή, σε ανάλογο περιστατικό και που μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει σχετική δημοτική πρωτοβουλία ( Το θέμα – αίτημα, θα εξεταστεί από τον δήμο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασαν τη ζωή του έπειτα από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ιόνιο Πέλαγος, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.