ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αφού πήραν τα συμβόλαια οι Γάλλοι τώρα μιλούν για συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας σε… βάθος χρόνου

Για τα προγράμματα φρεγατών και Rafale

Αφού πήραν τα συμβόλαια οι Γάλλοι τώρα μιλούν για συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας σε… βάθος χρόνου

«Οι γαλλικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας οφείλουν να συμβάλουν μαζί σε μία κοινή τεχνολογική και βιομηχανική βάση, η οποία μάλιστα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στρατηγική αυτονομία των Ευρωπαίων», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης, Πατρίκ Μεζονάβ, στη δεξίωση που έδωσε με αφορμή τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας (DEFEA 2023) στην Αθήνα.

Ο Γάλλος πρέσβης τόνισε, ενώπιον εκπροσώπων της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας που μετέχουν στην έκθεση -μεταξύ των οποίων οι κολοσσοί NAVAL GROUP, Dassault και MBDA- και ενώπιον ανώτατων στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας και της Γαλλίας, το εύρος, το χρονικό βάθος και την εξαιρετική ποιότητα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί (exige) μεγαλύτερη συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας σε όλες τις μελλοντικές αμυντικές συμβάσεις και η γαλλική βιομηχανία έχει δεσμευτεί γι’ αυτό (σ.σ. αφού έχουν καρπωθεί τα συμβόλαια μιλούν αόριστα για μελλοντικές παραγγελίες).

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Κάνοντας απολογισμό των διμερών αμυντικών σχέσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ότι «οι κυβερνήσεις μας άνοιξαν τον δρόμο με την υπογραφή της εταιρικής στρατηγικής συμφωνίας που μας δεσμεύει», και ανέφερε πως «ποτέ οι ανταλλαγές ανάμεσα στα επιτελεία μας δεν ήταν τόσο πυκνές, ποτέ οι ασκήσεις μεταξύ των στρατών μας δεν ήταν τόσο πολυάριθμες και η παρουσία των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο σπανίως ήταν τόσο έντονη».

Επισημαίνοντας τη σημαντική εμβέλεια της απόφασης της Ελλάδας να επιλέξει γαλλικά οπλικά συστήματα και τεχνολογία, «χθες τα Μιράζ, σήμερα τα Rafale και τις φρεγάτες FDI», υπογράμμισε ότι αυτή η επιλογή «ενισχύει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας και τη διαλειτουργικότητα των στρατευμάτων μας».

Μιλώντας για τη μελλοντική συνεργασία, ο Γάλλος πρέσβης τόνισε ότι «με τις νέες συμβάσεις -και είμαι πεπεισμένος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον- έχουμε δεσμευτεί σε μία αμυντική συνεργασία που θα απλωθεί σε πολλές δεκαετίες και της οποίας είστε σημαντικοί παίκτες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μεζονάβ επεσήμανε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «απαιτεί στο εξής μία πιο σημαντική συνεισφορά της ελληνικής βιομηχανίας, σε όλες τις εταιρείες συμβάσεων, για την οποία η γαλλική βιομηχανία έχει δεσμευτεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.