ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγκυρα: «Αυτά είναι τα νησιά που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Oι Τούρκοι στοχοποιούν ακόμα και την Θάσο

Άγκυρα: «Αυτά είναι τα νησιά που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που στοχοποιεί τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για την στρατικοποίησή τους.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ισχυριζόμενη ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για την ίδια, παρά τις αντίθετες διατάξεις των διεθνών συνθηκών στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος» σημειώνει το δημοσίευμα που παρουσιάζει τις τουρκικές θέσεις για το θέμα, καταλήγοντας στις απειλές Ερντογάν – Τσαβούσογλου πως: «Εάν η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τις Συνθήκες, θα τεθεί θέμα κυριαρχίας των νησιών».

Το Anadolu δημοσιεύει και χάρτη των ελληνικών νησιών που η Άγκυρα αξιώνει να αποστρατιωτικοποιηθούν και περιλαμβάνουν ακόμη και τη… Θάσο και την Σαμοθράκη. «Το γεγονός ότι τα νησιά είναι τόσο κοντά στις ακτές της Ανατολίας είναι ο κύριος λόγος για το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών. Η απειλή που ενδέχεται να αποτελούν τα νησιά για την ασφάλεια της Τουρκίας λόγω της θέσης τους έχει ληφθεί υπόψη στις Συνθήκες» σημειώνει το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.