ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακτιβιστές στη Γαλλία καταγγέλλουν τις «πράσινες» Ferrari για… οικολογικό ξέπλυμα (βίντεο)

Κόλλησαν τα χέρια τους στα πολυτελή αυτοκίνητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Ακτιβιστές στη Γαλλία καταγγέλλουν τις «πράσινες» Ferrari για… οικολογικό ξέπλυμα (βίντεο)

Ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellio, έκαναν χθες στο Παρίσι, nχηρό το «παρών» τους, όταν εισέβαλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η έκθεση των αυτοκινήτων της Ferrari.

Τα εξοργισμένα μέλη της οργάνωσης με τη δράση της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας, καταγγέλλουν καμουφλαρισμένη συγκάλυψη των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα μέσω των «πράσινων» και κατ’ επέκταση φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ δεκάδες μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion εισέβαλαν στον χώρο της παρουσίασης και διαμαρτυρήθηκαν για το νέο μοντέλο που προωθεί η Ferrari. Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν πανό ακριβώς πάνω από τα οχήματα που έγραφε «παγκόσμια αυτοκαταστροφή» στέλνοντας έτσι μήνυμα στους παρευρισκόμενους για τη ρυπογόνο δράση τους, ενώ άλλοι κάθισαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα χέρια τους πάνω στα supercars που ενισχύουν την εισροή χρημάτων στη βιομηχανία, εις βάρος όμως του περιβάλλοντος.

Όπως έγραψαν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν μια ρυπογόνο βιομηχανία που επιδιώκει να “ξεπλύνει” την εικόνα της με τη βοήθεια των “πράσινων” οχημάτων και συνεχίζει να προωθεί το προσωπικό αυτοκίνητο ως ιδανικό τρόπο μετακίνησης για το μέλλον».

Παράλληλα, ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει να διαφημίζει τα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να γίνουν δράσεις και πράξεις ως προς τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την κίνηση στους δρόμους, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

https://twitter.com/NewsInt_/status/1583731060558663681

Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να αναφερθούν και στις ολοένα και αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και ευρύτερα του κόστους ζωής, που καθιστά αδύνατη τη χρήση αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισαν «παράλογη» την προώθηση προσωπικών αυτοκινήτων σε καιρό ενεργειακής κρίσης, ενώ για να υποστηρίξουν τη θέση τους έκανα υπολογισμούς που δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα κοστίζουν περίπου 350 ευρώ μηνιαίως για να μπορούν να κυκλοφορήσουν.

https://twitter.com/Ian_Fraser/status/1583757995518808065

Η Extinction Rebellion δήλωσε επίσης ότι ότι οι κινητήρες και οι μπαταρίες για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, έχει «δαπανηρό κόστος» για την ενέργεια, τη ρύπανση, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γερμανία

Λίγες μέρες νωρίτερα, αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί και σε εκθεσιακό χώρο της Porsche Γερμανία, όπου ακτιβιστές της ομάδας Scientist Rebellion ζητούσαν να μπει «φρένο» στη δράση τους, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής και οικολογικής κρίσης, υπό το πρίσμα της οποίας, ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα μέλη την οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν -φορώντας άσπρες ρόμπες επιστημόνων- καθισμένοι, επίσης, στο πάτωμα και κολλώντας τα χέρια τους πάνω στα πολυτελή αυτοκίνητα επί σχεδόν ένα 24ωρο… Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Βρετανία

Στο Νάιτσμπριντζ στο κέντρο του Λονδίνου, διαδηλωτές του Just Stop Oil ξάπλωσαν κάτω κολλώντας τα σώματά τους στο έδαφος έξω από το παγκοσμίου φήμης πολυκατάστημα Harrods, ενώ στη συνέχεια ψέκασαν με πορτοκαλί σπρέι το κτίριο. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, διαδηλωτές της ίδιας ομάδας ακτιβιστών προσπάθησαν να «μπλοκάρουν» έναν άλλο δρόμο και πέταξαν μπογιές στον εκθεσιακό χώρο της Aston Martin.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ακτιβιστές πέταξαν ντοματόσουπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη της βρετανικής πρωτεύουσας. Ευτυχώς ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας προφυλάχθηκε χάρη στο προστατευτικό κάλυμμα που τον περιέβαλε, ωστόσο το πλαίσιο του κάδρου υπέστη φθορές από την «οικολογική επίθεση».

Ιταλία

«Κρούσματα» κινητοποιήσεων ακτιβιστών είχαν προκαλέσει λίγες μέρες πριν την οργή των οδηγών και στη Ρώμη, όταν προσπάθησαν να σταματήσουν την κυκλοφορία ενός σημαντικού, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη, αυτοκινητόδρομου και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οδηγοί αποκλείστηκαν στον περιφερειακό δρόμο Grande Raccordo έξω από την ιταλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα από ακτιβιστές της Last Generation που, με μεγάλα πανό, διαμαρτυρήθηκαν για τα ορυκτά καύσιμα. Το συμβάν προκάλεσε την οργή των οδηγών, οι οποίοι δεν δίστασαν να βγουν από τα οχήματά τους και να σύρουν τους ξαπλωμένους διαδηλωτές προκειμένου να τους βγάλουν από τη μέση του δρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.