ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Almaz-Antey: «Το α/α σύστημα S-350 μπορεί να διασυνδεθεί και με δυτικά συστήματα»

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία στην Ινδία

Almaz-Antey: «Το α/α σύστημα S-350 μπορεί να διασυνδεθεί και με δυτικά συστήματα»

Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz (έκδοση εξαγωγής S-350E) μπορεί να ενσωματωθεί με ευκολία σε ξένα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής κατασκευάστριας εταιρείας Almaz-Antey, στη διεθνή έκθεση Aero India 2023.

Σημείωσε ότι το Vityaz είναι ένα αρκετά ευέλικτο σύστημα. «Εάν ο πελάτης θέλει να το ενσωματώσει σε προυπάρχοντα συστήματα που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία, τότε είναι ευκολότερο να το κάνει. Είναι επίσης δυνατό να γίνει και με ξένα συστήματα», δήλωσε ο ίδιος στο TASS .

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του συστήματος αεράμυνας S-350 Vityaz είναι η αυξημένη ισχύς πυρός, τα αυξημένα πυρομαχικά κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων και η αυξημένη ικανότητα επιβίωσης.

«Tο Vityaz είναι ο ‘δολοφόνος’ των αμερικανικών πυραύλων Tomahawk και των Storm Shadow» υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής, Βίκτορ Μουρακόφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώνοντας τα συστήματα αεράμυνας σε ένα δίκτυο, η Ρωσία θα αποκτήσει μια πρακτικά αδιαπέραστη «ομπρέλα».

Το S-350 Vityaz είναι ένας αυτοκινούμενος εκτοξευτής με πολυλειτουργικό ραντάρ. Μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε βεληνεκές έως και 120 χμλ, ενώ η αναχαίτιση βαλλιστικών στόχων έχει βεληνεκές έως και 25 χλμ. Σύμφωνα με τη ρωσική αμυντική εταιρεία Rosoboronexport, το σύστημα μπορεί να εμπλέξει ταυτόχρονα 32 στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.