ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανικά drones γεμίζουν τη Λάρισα

Στα πλαίσια συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Αμερικανικά drones γεμίζουν τη Λάρισα

Αμερικανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση στην πόλη της Λάρισας, σε μια κίνηση με την οποία το ΝΑΤΟ επεκτείνει την αμυντική του ισχύ.

Η ανάπτυξη οκτώ αμερικανικών drones στη βάση της Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ.

Τα MQ-9 Reaper θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Μεσογείου. Προς το παρόν, η σύμβαση για τα drones είναι διετής, με δυνατότητα παράτασής της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Νέων», τα πρώτα τέσσερα drones μονταρίστηκαν στη Λάρισα, ενώ τα υπόλοιπα ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες από αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, μονταρισμένα.

Η Αθήνα διαπραγματεύεται την αγορά τριών από αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν τις καλύτερες παραμέτρους στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από αμερικανικές επενδύσεις 33 εκατομμυρίων δολαρίων, η βάση της Λάρισας αποτελεί και χώρο εκπαίδευσης πιλότων του ΝΑΤΟ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.