ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία»

«Έχουμε πολιτική ανοιχτών θυρών»

Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, άφησε σήμερα η Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας από 40 χώρες, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ουκρανία να υποβάλει εκ νέου αίτηση για ένταξη στην βορειοατλαντική συμμαχία.

«Το ΝΑΤΟ θα ακολουθεί πάντα μια πολιτική ανοικτών θυρών… Δεν θα κάνω εικασίες για το τι θα ακολουθήσει… Πιστεύω ότι στο μέλλον, εάν υπάρχει πιθανότητα, η Ουκρανία θα επιδιώξει να υποβάλει ξανά αίτηση για μέλος του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Όστιν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία που διαρκεί ήδη περισσότερο από δύο μήνες ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να στείλουν 50 αντιεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνά της.

Οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να κινούν γη και ουρανό για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση των 40 υπουργών Άμυνας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόασπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στη συνάντηση που έγινε επί γερμανικού εδάφους έδωσε το παρών και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολ. Ρεζνίκοφ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.