Από Οκτώβριο «και βλέπουμε…» η παράδοση των αμερικανικών αρμάτων M1A2 Abrams στην Ουκρανία! – «Τότε θα είναι έτοιμα» λένε οι Αμερικανοί

Ο ουκρανικός Στρατός θα πρέπει να πολεμήσει μέχρι τότε με τα Leo1-Leo2 και τα Challenger 2

Από Οκτώβριο «και βλέπουμε…» η παράδοση των αμερικανικών αρμάτων M1A2 Abrams στην Ουκρανία! – «Τότε θα είναι έτοιμα» λένε οι Αμερικανοί

Το αμερικανικό ΥΠΑΜ υπέγραψε συμβόλαιο με την General Dynamics για την «δημιουργία» αρμάτων μάχης M1A2 Abrams για την Ουκρανία, τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα προς παράδοση στις… 29 Σεπτεμβρίου!

Μάλιστα η General Dynamics Land Systems θα πάρει για την εκτέλεση του συμβολαίου $27 εκατομμύρια δολάρια.

Προφανώς, πρόκειται για αποθηκευμένα M1A2 Abrams τα οποία θα πρέπει να τεθούν σε επιχειρησιακή κατάσταση πριν σταλθούν στην Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα για τους Αμερικανούς: Πώς δεν είναι διαθέσιμοι να δώσουν από τα δικά τους επιχειρησιακά αποθέματα ούτε… ερπύστρια και δεύτερον για κάποιο λόγο που δεν έχει εξηγηθεί δεν βιάζονται να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους Ουκρανούς.

Είτε πιστεύουν ότι οι Ρώσοι δεν είναι ικανοί να τελειώσουν τον πόλεμο μέχρι τον Σεπτέμβριο, είτε αντιθέτως έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως οι Ουκρανοί θα τον χάσουν ότι κι αν τους προσφέρουν.

Το σίγουρο είναι πως μετά την πτώση του Μπάκχμουτ οι Ρώσοι αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα στο μέτωπο του Ντόνμπας και επίσης μετά τις οχυρωμένες πόλεις-φρούρια του Ντόνμπας δεν υπάρχει τίποτε που να θεωρείται σοβαρό εμπόδιο για τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι το Κίεβο.

Πολλοί λένε μάλιστα πως οι Ρώσοι θέλουν επίτηδες να καθυστερήσουν οι επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν πολλαπλούς θύλακες τύπου «Κουρσκ» για να αναγκάσουν Δύση και ΗΠΑ να αναλώσουν και άλλα αποθέματα από τα οπλικά τους συστήματα σε ανούσιες στατικές μάχες στο Ντόνμπας και στην Ζαπορίζια.

Τι απ’όλα συμβαίνει μένει να φανεί.

Στο μεταξύ όμως η Ουκρανία θα πρέπει να πολεμήσει με ότι έχει παραλάβει από τα Leo1-Leo2 και τα Challenger 2. Φτάνουν; Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πεδίο σύγκρουσης, μάλλον όχι.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι αιχμαλώτισαν αμερικανικό HAMVEE Hummer έξω από το δυτικό Μπάκχμουτ ανάμεσα στους οικισμούς Μπογκντανόφκα και Γκριγκορόφκα.

Ωστόσο, το καταπληκτικό δεν είναι αυτό, καθώς είναι απόλυτα λογικό σε πολεμικές επιχειρήσεις να υπάρξουν τέτοιου είδους απώλειες.

Αυτό που προκαλεί μέγιστη εντύπωση είναι η προχειρότητα των Αμερικανών που  έστειλαν το όχημα με καμουφλάζ ερήμου στα χιόνια του Ντονμπάς!

Αυτό δείχνει πως ούτε οι Αμερικανοί είναι τόσο επαγγελματίες όσο θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται… ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Για να χρυσώσει το χάπι η Δύση δηλώνει έτοιμη να στηρίξει μια αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων προς το νότο με βάσει τα νέα τεθωρακισμένα που φτάνουν συνεχώς από ΝΑΤΟϊκές χώρες.

Οι ΗΠΑ πρέπει να πουν ευθέως στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να δεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA, Robert Grenier.

Ήδη ο Zelensky παραδέχεται ότι οι άνθρωποι του έχουν κουραστεί από τις συγκρούσεις.

«Η στιγμή πλησιάζει γρήγορα όταν ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Biden θα χρειαστεί να ξεκινήσει έναν παρόμοιο σκληρό, ρεαλιστικό διάλογο με τον Zelensky», ανέφερε το The Hill, προσθέτοντας ότι αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας σπουδαίος φίλος» της Ουκρανίας «η ικανότητά του να εκπληρώνει τις σιωπηρές και ρητές υποσχέσεις του για υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί» είναι πιθανό να περιοριστεί στο εγγύς μέλλον».

Κατά τη γνώμη του εμπειρογνώμονα, η ουκρανική σύγκρουση δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου η πλήρης άμυνα κάθε ίντσας της ουκρανικής επικράτειας δεν βρίσκεται στη λίστα των ζωτικών συμφερόντων της Δύσης.

«Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και ναι, την Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να κάνει την Ουκρανία ένα απόρθητο φρούριο για να αποτρέψει τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά η Δύση δεν χρειάζεται ολόκληρη την Ουκρανία για αυτόν τον σκοπό.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.