ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Ιταλό ΥΠΑΜ: «Θέλησαν να επιβάλουν στη Μελόνι συγκεκριμένους υπουργούς με χρήση απορρήτων»

Εμπλοκή των υπηρεσιών πληροφοριών

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Ιταλό ΥΠΑΜ: «Θέλησαν να επιβάλουν στη Μελόνι συγκεκριμένους υπουργούς με χρήση απορρήτων»

Ο Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του σήμερα ότι «μέσω μιας παράνομης συλλογής απόρρητων πληροφοριών, υπήρξε προσπάθεια που αποσκοπούσε στο να επηρεαστεί η σύνθεση της κυβέρνησης Μελόνι».

Ο Κροζέτο πρόσθεσε ότι «κάποιοι επιχείρησαν να εξασφαλίσουν και να χρησιμοποιήσουν ψευδείς ειδήσεις για να βάλουν εναντίον του».

Η ανακοίνωση του Ιταλού υπουργού αφορά έρευνα της εισαγγελίας της πόλης Περούτζια, η οποία – όπως αποκάλυψαν οι εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera – αφορά την δράση αξιωματικού της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, ο αξιωματικός φέρεται να συνδέθηκε με τράπεζες στοιχείων που περιέχουν κινήσεις λογαριασμών που ανήκουν σε δημόσια πρόσωπα.

Ο αξιωματικός, ο οποίος εργαζόταν στην Εθνική Εισαγγελία κατά της Μαφίας, φέρεται να παραδέχθηκε τη συγκεκριμένη δράση του, αλλά να υποστήριξε ότι επρόκειτο για συνηθισμένη πρακτική.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα. Ο Τύπος προσθέτει ότι δεν προκύπτει να του ζητήθηκε να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες «έρευνες» από κάποιον ανώτερό του.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι η υπόθεση φέρεται να αφορά και άλλα δημόσια πρόσωπα της χώρας, με απόπειρα απόκτησης απόρρητων στοιχείων τους για ενδεχόμενο εκβιασμό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.