ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Απόστρατος Αμερικανός στρατηγός: «Πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία»

«Να αντιληφθούμε ότι η Ρωσία είναι σε πόλεμο με τη Δύση»

Απόστρατος Αμερικανός στρατηγός: «Πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία»

«Οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ως ξεκάθαρο, στρατηγικό στόχο την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία και την επιστροφή στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα του 1991».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο General Ben Hodges, πρώην διοικητής των δυνάμεων του αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη μιλώντας στο «9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» με τον συντάκτη διεθνών θεμάτων των Financial Times, Alec Russell.

 «Πιστεύω», είπε, «ότι πρέπει άμεσα να αντιληφθούμε ότι η Ρωσία είναι σε πόλεμο με τη Δύση». «Υπήρξαμε αφελείς. Αυτό που προκαλεί τον Πούτιν δεν είναι η επέκταση του ΝΑΤΟ. Είναι η δική μας αδυναμία», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, υπογράμμισε, πρέπει να «ξεφορτωθούν τις δικαιολογίες» και να παραδώσουν όπλα στην Ουκρανία. Εκτίμησε ότι η διακυβέρνηση Μπάιντεν δεν πράττει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χρέος «να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες».

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ευρωπαϊκών χωρών, τόνισε ότι ορθώς οι ηγέτες της Ευρώπης αποφάσισαν να προχωρήσουν στις εξαγγελίες αλλά επισήμανε ότι «πρέπει να δείξουν την ανάλογη θέληση» και στην υλοποίησή τους.

«Λείπει», συνέχισε, «η πολιτική βούληση», ενώ συμπλήρωσε ότι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με τη Ρωσία είναι «στρατηγικά αναλφάβητος».

«Οι Ρώσοι», εξήγησε, «εδώ και εκατοντάδες χρόνια – όχι μόνο την εποχή Πούτιν – σέβονται μόνο την δύναμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.