ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αργεντινή: Εξουδετερώθηκε πιθανός τρομοκρατικός πυρήνας με στόχο ισραηλινά συμφέροντα

Βαρύνονται με υποψίες ότι «σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα»

Αργεντινή: Εξουδετερώθηκε πιθανός τρομοκρατικός πυρήνας με στόχο ισραηλινά συμφέροντα

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν την Τετάρτη τη σύλληψη στο Μπουένος Άιρες και στα προάστιά του, τριών υπηκόων Συρίας και Λιβάνου, οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες ότι «σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα».

Οι ύποπτοι, ο ένας εκ των οποίων είναι κάτοχος διαβατηρίων Βενεζουέλας και Κολομβίας, συνελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα οι αρχές «ακολούθησαν τα ίχνη ενός δέματος» από την Υεμένη, ανέφερε η υπουργός Ασφαλείας στον λογαριασμό της στο X, ανακοινώνοντας την εξουδετέρωση ενός «πιθανού τρομοκρατικού πυρήνα».

Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον δικαστή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Telam, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Η υπουργός Ασφαλείας, Πατρίσια Μπούλριτς, γνωστοποίησε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις «πραγματικές ταυτότητες» των υπόπτων, καθώς «ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους διαφορετικά διαβατήρια από εκείνα που χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν στην Αργεντινή».

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν ο ένας στο Μπουένος Άιρες, ο άλλος στο προάστιο Αβελανέδα και ο τρίτος σε αεροδρόμιο. Για κανένα δεν είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, διευκρίνισε η υπουργός.

Οι συλλήψεις, συνέχισε η υπουργός, έγιναν έπειτα από πληροφορίες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κολομβία.

Πριν από τις συλλήψεις της 30ης Δεκεμβρίου, «ένα από τα στοιχεία που μας ανησύχησαν ήταν πως το ξενοδοχείο (όπου επρόκειτο να καταλύσουν οι τρεις ύποπτοι) βρισκόταν δύο τετράγωνα από την πρεσβεία του Ισραήλ», επισήμανε ακόμη η Μπούλριτς.

Οι τρεις άνδρες ήταν φερόμενοι αποδέκτες ενός δέματος από την Υεμένη, «ένα δέμα βάρους 35 κιλών», σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας, για το οποίο όμως η αρμόδια υπουργός δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Η Αργεντινή, υπογράμμισε η Μπούλριτς, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική αυτές τις ημέρες στο θέμα της ασφάλειας, καθώς φιλοξενεί έως τις 4 Ιανουαρίου τους παναμερικανικούς Μακκαβαϊκούς Αγώνες, μια διεθνή εβραϊκή αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Ο πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι, που πρόσκειται στην εβραϊκή κοινότητα, εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα την εκδήλωση.

Το υπάρχον πλαίσιο του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκάλεσε επίσης την «ιδιαίτερη προσοχή» των αρχών της Αργεντινής για τον κίνδυνο τρομοκρατίας, συμπλήρωσε η υπουργός Ασφαλείας.

Η Αργεντινή, στην οποία ζει η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Λατινικής Αμερικής, βρέθηκε στο παρελθόν στο στόχαστρο δύο επιθέσεων εναντίον της κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρεσβεία του Ισραήλ έγινε στόχος το 1992 βομβιστικής επίθεσης, με απολογισμό 29 νεκρούς και 200 τραυματίες. Δύο χρόνια αργότερα, μια άλλη επίθεση εναντίον της Amia (Κοινή Ένωση Ισραηλιτών Αργεντινής) στοίχισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 300 ανθρώπων, στην πλέον αιματηρή επίθεση στην ιστορία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.