Αρσάκειο – 15χρονος μαθητής: «Μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό – Γέλαγαν μαζί μου»

«Πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν»

Αρσάκειο – 15χρονος μαθητής: «Μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό – Γέλαγαν μαζί μου»

Ο 15χρονος μαθητής που έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές του στο γνωστό ιδιωτικό σχολείο, Αρσάκειο, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για όλα όσα βίωσε.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, έξι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου περικύκλωσαν, ακινητοποίησαν και έδεσαν με πετονιά το λαιμό και έπειτα ολόκληρο το σώμα του 15χρονου συμμαθητή τους.

Όσοι μαθητές του σχολείου ήταν παρόντες στο βίαιο περιστατικό ανέφεραν πως γέλαγαν εις βάρος του και του μιλούσαν χυδαία. Αποκάλυψαν επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συμμαθητής τους πέφτει θύμα εκφοβισμού από τα συγκεκριμένα παιδιά.

Τον βασάνιζαν και γέλαγαν μαζί του

Τα όσα κατήγγειλε ότι έζησε την περασμένη Παρασκευή το 15χρονο αγόρι, μέσα στο σχολείο του, είναι εξωφρενικά.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν μια πετονιά στον λαιμό.

«Είχαμε διάλλειμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν.

Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν».

Το παιδί κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα τρομακτικά είχε βιώσει. Λίγες ώρες μετά, οι τέσσερις από τους έξι συμμαθητές του συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθερα.

Η αρμόδια εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Το επεισόδιο bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι, έχει προκαλέσει αναστάτωσε σε γονείς και καθηγητές. Με το σχολείο να αντιδρά άμεσα.

H ανακοίνωση του σχολείου

«Εντός της ημέρας θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Αίσθηση πάντως, προκαλεί η μαρτυρία ενός νεαρού απόφοιτου του ίδιου σχολείου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι και αυτός είχε πέσει θύμα bullying όσο ήταν μαθητής.

Το 15χρονο αγόρι, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπέρανε ότι τα τραύματα στο σώμα του, συνάδουν με τα όσα ο μαθητής περιέγραψε ότι συνέβησαν στους αστυνομικούς.

Το νεαρό θύμα επέστρεψε σήμερα κανονικά στα μαθήματά του.

Πού βρέθηκε η πετονιά;

Αναφορικά με την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του. Την ίδια ώρα μία καταγεγραμμένη μαρτυρία μαθητή του σχολείου αναφέρει ότι εντός του σχολικού περιβάλλοντος έχει δει μαχαίρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.