ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αρσάκειο: Οι γονείς του 15χρονου καταθέτουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η πετονιά που του είχαν περάσει στο λαιμό, του προκάλεσε σοβαρά τραύματα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή

Αρσάκειο: Οι γονείς του 15χρονου καταθέτουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Οι γονείς του 15χρονου που δέχθηκε bullying από έξι συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού, ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού» αλλά και «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο».

Μέσω του δικηγόρου της κ. Σπύρου Δημητρίου, η οικογένεια του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου σκηνικού που έστησαν οι συμμαθητές του, δένοντας τον με πετονιά την οποία πέρασαν από τον λαιμό του, σκοπεύει να κινηθεί νομικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα να σημειωθεί πως, η πετονιά προκάλεσε σοβαρά τραύματα στον λαιμό του μαθητή θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Ήδη, η οικογένεια έχει κινηθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να διορίσει πραγματογνώμονα, ενώ όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του θύματος κύριος Σπύρος Δημητρίου:

«Παρά την προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού από το περιβάλλον του σχολείου σήμερα με εντολή της οικογένειας του 15χρονου παρέλαβα αρμοδίως τη δικογραφία δηλώνοντας παράλληλα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και από την μελέτη της φαίνεται η εικόνα υποβάθμισης του περιστατικού να ανατρέπεται.

Δυνάμει της ιατροδικαστικής έκθεσης που διενεργήθηκε στο παιδί αλλά και από την αποτύπωση των περιστατικών αφού διορίσουμε μάρτυρα ειδικών γνώσεων ιατροδικαστή προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης θα ζητήσουμε μέσω μήνυσης ο αρμόδιος εισαγγελέας να ερευνήσει πλέον την τυχόν τέλεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού όπως και το ποινικό αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία η ευθύνη του βίαιου περιστατικού δεν βαραίνει μόνο τους ανήλικους φερόμενους δράστες αλλά πληθώρα στελεχών στο σχολείο, κάποια από τα οποία ενημερώθηκαν αυτοστιγμεί από τον 15χρονο αλλά για δικούς τους λόγους ουδέποτε ενημέρωσαν αρμοδίως.

Επιπλέον σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν οι φερόμενοι δράστες από το σχολείο θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και βοηθήματα που προβλέπονται από το νόμο ώστε ακόμα και εντός του σχολικού περιβάλλοντος οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες να μην πλησιάζουν τον 15χρονο. Για όλα τα ανωτέρω ευθύνες θα αναζητηθούν και από την αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.