ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άρτα: Συνελήφθη άνδρας που είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ σε Facebook και Instagram και αναρτούσε φωτογραφίες γυναίκας

Είχε στήσει τα συγκεκριμένα προφίλ από τον Σεπτέμβριο του 2022

Άρτα: Συνελήφθη άνδρας που είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ σε Facebook και Instagram και αναρτούσε φωτογραφίες γυναίκας

Επί εννέα μήνες ήταν αναρτημένες σε Facebook και Instagram οι φωτογραφίες μιας Ελληνίδας από την Άρτα, χωρίς η ίδια να έχει ιδέα γι’ αυτό, καθώς ένας άνδρας τις χρησιμοποιούσε ανεβάζοντάς τις σε ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει εν αγνοία της.

Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε την ύπαρξη των ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook και το Instagram, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην ταυτοποίηση του Έλληνα που είχε στήσει τα συγκεκριμένα προφίλ από τον Σεπτέμβριο του 2022 και ανέβαζε σε αυτά φωτογραφίες που είχε αναρτήσει εκείνη στους πραγματικούς της λογαριασμούς.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον κατηγορούμενο για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να “κατεβούν” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ψεύτικα προφίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.