ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρχηγός αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη: «Ή βοηθάμε τους Ουκρανούς με ακόμα περισσότερα όπλα ή πηγαίνουν για ολική ήττα»

Οι ΗΠΑ ότι δεν γνωρίζουν καν πόσα χρήματα έχουν στείλει στο Κίεβο αλλά «σίγουρα πάνω από 250 δισ. δολ.»

Αρχηγός αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη: «Ή βοηθάμε τους Ουκρανούς με ακόμα περισσότερα όπλα ή πηγαίνουν για ολική ήττα»

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ για την Ευρώπη δήλωσε στο Κογκρέσο ότι τα οπλικά αποθέματα της Ουκρανίας θα εξαντληθούν «πολύ γρήγορα» χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, αφήνοντας τη χώρα ευάλωτη σε ολική ήττα.

«Αν η μία πλευρά μπορεί να πυροβολεί και η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αντεπιτεθεί, η πλευρά που δεν μπορεί να αντεπιτεθεί χάνει. Επομένως, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Και αυτά λέγονται την στιγμή που ο ο Zelensky σε μια συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση στις 6 Απριλίου, είπε ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν 25 συστήματα Patriot, με 6-8 συστοιχίες το καθένα» κάτι που σημαίνει περίπου 3000 πύραυλοι Patriot.

Να σημειώσουμε ότι το Στρατιωτικό Βιομηχανικό Συγκρότημα των ΗΠΑ (MIC) παρήγαγε περίπου 10.000 πυραύλους μέχρι στιγμής πράγμα που σημαίνει ότι ο Zelensky θέλει …«μόνο» το 1/3 όλων των πυραύλων Patriot που έχουν παραχθεί ποτέ.

Παράλληλα και μάλλον θέλοντας να δείξει στην Δύση ότι ακόμα αξίζει να της στέλνουν χρήματα, η Ουκρανία έχει σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση, δήλωσε ο Vladimir Zelensky σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Bild. «Ναι, έχουμε ένα σχέδιο αντεπίθεσης», είπε ο Zelensky.

Ταυτόχρονα, ο Vladimir Zelensky τόνισε ότι για μια επιθετική επιχείρηση, η Ουκρανία χρειάζεται προηγμένα οπλικά συστήματα από ξένους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το Κίεβο θα λάβει σύγχρονες τεχνολογίες για την παραγωγή των πιο πρόσφατων τύπων όπλων.

Έτσι λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τον όγκο της βοήθειας που δόθηκε στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσίευμα του The American Conservative.

«Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Ουάσιγκτον είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόσα χρήματα ξόδεψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να στηρίξουν την Ουκρανία» επισημαίνει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως το 2023 οι Συντηρητικοί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προσπάθησαν να λάβουν αληθείς πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια προς το Κίεβο από τον Biden και την κυβέρνησή του.

«Τελικά το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παραδέχτηκε ότι το ποσό ήταν 111 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τώρα λαμβάνοντας υπόψη πρόσθετες πληροφορίες από τη διοίκηση, ο όγκος της οικονομικής βοήθειας θα μπορούσε να εκτιμηθεί στα 125 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τα χρήματα της Shalanda Young (της επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου – Εκδ.) ή του Joe Biden, αλλά τα χρήματα του αμερικανικού λαού» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Μετά την δεύτερη επιστολή που έστειλαν οι γερουσιαστές τον Σεπτέμβριο του 2023, η OMB έδωσε μια απάντηση που εντυπωσίασε αρνητικά τους νομοθέτες.

Όπως αναφέρουν οι γερουσιαστές, βάσει αυτών που είδαν από την νέα απάντηση της, η κυβέρνηση δεν ανέφερε τουλάχιστον άλλα 684 εκατ. δολ. σε δαπάνες για την Ουκρανία, άφησε άλλα 900 εκατ. δολάρια σε βοήθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης που συνδέεται με τον πόλεμο της Ουκρανίας και έναν αριθμό από «τρύπες» παγίδων που έχει υπολογίσει το συνολικό ποσό της βοήθειας της Ουκρανίας που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια.

Έτσι, στην περίπτωση που το Κογκρέσο αποφασίσει να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, η αμερικανική βοήθεια της Ουκρανίας συν τους τόκους μπορεί να ξεπεράσει τα 254 δισ. δολάρια όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Cato.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τις ΗΠΑ να έχουν υπερβολικά υψηλά ελλείμματα 5,6% του ΑΕΠ το 2024, καθώς οι προβλέψεις για το χρέος υπερβαίνουν το ιστοριό υψηλό, το Κογκρέσο θα πρέπει να αντισταθμίσει πλήρως τις νέες δαπάνες για να αποφύγει τη συμβολή στην επιδείνωση της δημοσιονομικής υγείας του κράτους μας» καταλήγουν οι ειδικοί του Cato.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.