ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αθωώθηκε η 93χρονη που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης

«Εγώ τα χάριζα. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω, δεν ήξερα ότι χρειάζεται»

Αθωώθηκε η 93χρονη που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αθώα είναι από σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου η 93χρονη που κατηγορούνταν ότι πουλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή αγορά.

Το δικαστήριο αθώωσε την ηλικιωμένη για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Η ηλικιωμένη εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και ανέφερε ότι δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα.

«Εγώ τα χάριζα τα τερλίκια. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται άδεια γι’ αυτό», σημείωσε στην απολογία της.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή τον Απρίλιο του 2019 προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς, εκτός από τη σύλληψή της, της είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο από την αρμόδια ΔΟΥ, ύψους 2600 ευρώ.

Στο θέμα είχε παρέμβει με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τις Αρχές να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόστιμο είχε ακυρωθεί με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.