ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άτυπο γερμανικό εμπάργκο στην Ελλάδα; Μετά την ακύρωση της παράδοσης των Marder ακύρωσαν και την παράδοση πυρομαχικών εκτεταμένου βεληνεκούς

Τι ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή ο Ν.Παναγιωτόπουλος

Άτυπο γερμανικό εμπάργκο στην Ελλάδα; Μετά την ακύρωση της παράδοσης των Marder ακύρωσαν και την παράδοση πυρομαχικών εκτεταμένου βεληνεκούς

Με προκλητικό τρόπο που ενθαρρύνεται από την υποτακτική συμπεριφορά της Αθήνας η Γερμανία πάγωσε την παράδοση βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς των 155 χλστ. στον ΕΣ για τα πυροβόλα των Pzh-2000.

Είναι η δεύτερη πρόκληση του Βερολίνο μετά το φιάσκο των ΤΟΜΑ Marder-1A3 και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Τα βλήματα ήταν για χρήση κατά των Follow-on-Forces ή αλλιώς των τουρκικών εφεδρειών στον Έβρο σε περίπτωση επιχείρησης επιθετικής ενέργειας από τουρκικής πλευράς ή για να χτυπήσουν τις τουρκικές αποθήκες σε πιθανή πρώτη ενέργεια του ΕΣ στον Έβρο, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία.

Οι Γερμανοί με μια αστεία δικαιολογία ότι δήθεν δεν τα έχουν πιστοποιήσει αρνήθηκαν να τα παραδώσουν στον ΕΣ ο οποίος δεν μπορεί να τα προμηθευτεί από αλλού δεδομένου ότι χρειάζονται πιστοποιήσεις στον σωλήνα του πυροβόλου.

Μια άλλη “μαύρη” ιστορία που αποκαλύφθηκε στην Ουκρανία: Οι σωλήνες των Pzh-2000 έσκασαν σε όλες τις περιπτώσεις είτε από την εκτεταμένη χρήση τους είτε λόγω μη πιστοποιημένων πυρομαχικών.

Έτσι ο ΕΣ στερείται μιας κρίσιμης επιχειρησιακής ικανότητας.

Ιδού όλη η απάντηση του Ν.Παναγιωτόπουλου στην Βουλή για το θέμα:

ΥΠΕΘΑ: Στην Γερμανία η ευθύνη για τη μη παράδοση πυρομαχικών για τα PzH-2000 του ΕΣ

Σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου µε θέµα «Πιστοποιηµένα πυροµαχικά για τα αυτοκινητούµενα πυροβόλα PzH 2000» ο υπουργός Εθνικής Άµυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει πως η εκκρεµότητα προµήθειας πυροµαχικών αυξηµένης εµβέλειας 40 χλµ. M1711 Base bleed: για τα PzH 2000 του ΕΣ οφείλεται αποκλειστικά και µόνο στο γεγονός ότι η γερµανική εταιρεία KMW αδυνατεί να προµηθεύσει πιστοποιηµένα βλήµατα.

Συγκεκριµένα, ο υπουργός Εθνικής Άµυνας ανέφερε: «Τον Ιούνιο 2020 συγκροτήθηκε Μικτή Επιτροπή ∆ιαβούλευσης και ∆ιερεύνησης µε την εταιρεία ΚΜW, µε έργο τη διαβούλευση και διερεύνηση µε την εταιρεία του συνόλου των εκκρεµοτήτων των συµβάσεων, Κύριων Συµβάσεων και Συµβάσεων Αντισταθµιστικών Ωφεληµάτων (ΣΑΩ), µε σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης προς όφελος του Ελληνικού ∆ηµοσίου. Περαιτέρω, το Μάρτιο 2022, ανασυγκροτήθηκε η ανωτέρω Επιτροπή και στο έργο της συµπεριλήφθηκε η Σύµβαση 017Α/01. Σύµφωνα µε την 3η Τροποποίηση της εν λόγω σύµβασης, η οποία υπογράφηκε την 15η Απριλίου 2020, η καταληκτική ηµεροµηνία, στην οποία η εταιρεία ΚΜW όφειλε να παραδώσει πιστοποιηµένα βλήµατα 155 χιλ. βεληνεκούς 40 χλµ, ήταν η 15η Ιουνίου 2022.

Η Γενική ∆ιεύθυνση Αµυντικών Εξοπλισµών & Επενδύσεων µε την παρέλευση τριών µηνών από τη συµβατική ηµεροµηνία παράδοσης των πιστοποιηµένων πυροµαχικών και τη µη εξεύρεση, έως τότε, κοινά αποδεκτής λύσης, µέσω της συγκροτηθείσας Επιτροπής µε την εταιρεία, ενήργησε σύµφωνα µε το άρθρο 43 του Π∆ 284/89 (Α’ 266) και προέβη στην εξέταση κήρυξης ή µη ως Εκπτώτου της εταιρείας ΚΜW.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν προκειµένω, η εκκρεµότητα προµήθειας των υπόψη πυροµαχικών για το αυτοκινητούµενο πυροβόλο ΡzΗ2000 οφείλεται αποκλειστικά και µόνο στο γεγονός ότι, η εταιρεία ΚΜW αδυνατεί να προσκοµίσει πιστοποιηµένα βλήµατα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.