«Αυτός ο χάρτης διέρρευσε»: Οι Τούρκοι ονειρεύονται «αυτοκρατορία» με Θεσσαλονίκη και… Κριμαία

«Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό;»

«Αυτός ο χάρτης διέρρευσε»: Οι Τούρκοι ονειρεύονται «αυτοκρατορία» με Θεσσαλονίκη και… Κριμαία

Και τι δεν ακούσαμε από τους Τούρκους για το πως σκέφτονται την… “αυτοκρατορία τους” αποκαλύπτοντας τα όνειρά τους για κυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τούρκος αναλυτής την βλέπει να επεκτείνεται μέχρι το 2025 σύμφωνα με μυστικό χάρτη που «αποκαλύπτει» τις τουρκικές κτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η… Κριμαία.

«Αυτός ο χάρτης διέρρευσε»

Οι αναφορές αυτές έγιναν σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Beyaz TV, και κατά τη διάρκεια συζήτησης ανάμεσα στον παρουσιαστή Τουρκέρ Ακιντζί (αριστερά, στη φωτογραφία επάνω) και τον τούρκο πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα Ενγκίν Αβτζί (δεξιά).

«Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό;», ρωτάει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής, με τον αναλυτή ν’ απαντάει: «Αυτός ο χάρτης διέρρευσε. Ορίστε κύριε!».

Και, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr, εξηγεί ότι «Η διαδικασία θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα έχουμε και δική μας ακτή απέναντι, καθώς υπάρχει μία διαδικασία επιστροφής της Κριμαίας στην Τουρκία. Η Κριμαία θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας».

Αναφέρει επίσης ότι «Η Αρμενία θα συνδεθεί πλήρως με τον τουρκικό κόσμο και ως Αρμενία θα μικρύνει». Και συνεχίζει: «Στη Συρία αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να ιδρυθεί μία Τουρκμενική Δημοκρατία, γνωρίζετε πως υπάρχει συμφωνία σ’ αυτό».

«Θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο»

Στη συνέχεια, δείχνει την Κύπρο και μετά τα νησιά του Αιγαίου. «Βλέπετε εδώ. Που θα βγούνε κύριέ μου τα πυροβόλα τύπου FIRTINA; Ορίστε, εδώ. Πρώτα θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο», λέει.

Για να προσθέσει: «Αν δείτε την Τουρκία να παίρνει σε μία μέρα τη νότια Κύπρο, αυτά εδώ θα έχουν γίνει προ πολλού δικά μας». Και καταλήγει: «Δηλαδή το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και η Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη, αυτός θα είναι ο χάρτης μας το 2025».

Αυτοκρατορικές… φιλοδοξίες

Σε ανάλογο ύφος αυτοκρατορικών… φιλοδοξιών, ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος-φερέφωνο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζεραμπλούς, Αφρίν, Ρόδος, Χίος, Λέσβος…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.