ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Bίντεο: Η Γάζα πριν τον πόλεμο – Ήταν το «πετράδι» της Μεσογείου

Ήταν μια πόλη γεμάτη ζωή, χαρά και ομορφιά παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω των συνεχών συγκρούσεων

Bίντεο: Η Γάζα πριν τον πόλεμο – Ήταν το «πετράδι» της Μεσογείου

Στην Ελλάδα και στην Δύση πολλοί είχαν προγραμματιστεί να αντιλαμβάνονται την Γάζα ως ένα μέρος που ήταν πάντα μια παραγκούπολη, σε μια έρημη περιοχή.

Αλλά όπως απεικονίζεται από το σχετικό βίντεο επρόκειτο για μία όμορφη πόλη με σημαντικές υποδομές και αρκετά εξελιγμένο τρόπο ζωής (για μουσουλμανική πόλη θα λέγαμε προχωρημένο).

Ή τουλάχιστον, ήταν έτσι, καθώς μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ξαναγίνει έτσι και πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να ανοικοδομηθεί.

Εάν φυσικά παραμείνουν οι κάτοικοι στην πόλη.

Επρόκειτο για μία μητρόπολη δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων. Με όρους πληθυσμού μιλάμε για μία «μισή Αθήνα».

Σίγουρα η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το 99% των πολιτών της Παλαιστίνης.

Η Γάζα πριν από την καταστροφή ήταν μια πόλη γεμάτη ζωή, χαρά και ομορφιά παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε από τον αποκλεισμό και τους συχνούς βομβαρδισμούς.

Άλλωστε φρόντιζαν να έχει την απαραίτητη χρηματοδότηση δεκάδες μουσουλμανικές χώρες.

Πολλά από αυτά τα χρήματα τα έφερνε και τα διαχειρίζονταν και η Χαμάς. Ήταν ένας εκ των βασικών λόγων που η οργάνωση πάντοτε έβρισκε πεδίο ανοιχτό για να στρατολογεί νέους μαχητές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @asep.furqan

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.