ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Bίντεο: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά των ουκρανικών δυνάμεων σε Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Αβντίιβκα

Οι Ρώσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μέτωπα - Το Κίεβο δείχνει αδύναμο να επιτεθεί ξανά

Bίντεο: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά των ουκρανικών δυνάμεων σε Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Αβντίιβκα

Η ουκρανική αντεπίθεση κατέληξε σε αποτυχία και η Ουκρανία (και μαζί της και η Δύση) βρίσκεται πολύ κοντά στην ήττα καθώς ναι μεν οι δυνάμεις του Κιέβου δεν θα παραδοθούν (για την ώρα) αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουν την δυνατότητα να επιτεθούν ξανά.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ δημοσίευσε βίντεο από όλα τα ενεργά μέτωπα της Ουκρανίας όπου απεικονίζεται ο σφοδρός βομβαρδισμός των ουκρανικών δυνάμεων στο Βέρμποβο και στην Χουλιαίπολη, στο μέτωπο του Ντονέτσκ, στο Ιβανίτσκι και στην Αντρίιβκα στο μέτωπο του Μπάκχμουτ και στην Αβντίιβκα, την στρατηγική πόλη έξω από το Ντονέτσκ.

Οι βομβαρδισμοί διεξάγονται από την ρωσική Αεροπορία και από σμήνη drones καμικάζι χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη αντίδραση από την ουκρανική αεράμυνα.

Στο Βέρμποβο οι Ρώσοι έπληξαν με drones και πυροβολικό τις ουκρανικές οχυρές θέσεις  ενώ στην Χουλιαίπολη έπληξαν το σημείο συγκέντρωσης των ουκρανικών στρατευμάτων.

Στην Αντρίιβκα και στο Ιβανίτσκι στα νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ όλη την νύχτα η ρωσική Αεροπορία «σφυροκοπούσε» τις δυνάμεις του Κιέβου.

Στην Αβντίιβκα οι Ρώσοι κατέστρεψαν τους χώρους αποθήκευσης των ουκρανικών drones και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ουκρανική φρουρά της πόλης.

Αν πέσει η πόλη που έχει ανάλογες οχυρώσεις με το Μπάκχμουτ και την Μαριούπολη τότε ανοίγει για τους Ρώσους ο δρόμος για την Ζαπορίζια, το Ιζίουμ, τη Λίμαν και η ήττα των Ουκρανών θα είναι καθοριστική.

Για πολλούς αναλυτές η Αβντίιβκα θα είναι μεγαλύτερη στρατηγική ήττα από ότι ήταν το Μπάκχμουτ.

Θα απελευθερώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ρωσικών δυνάμεων και θα δώσει την ικανότητα στους Ρώσους να περικυκλώσουν τις ουκρανικές μονάδες σε Μπάκχμουτ και Ζαποίζια.

Οι πολύ αξιόμαχες μονάδες του Ντονέτσκ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πρώτη γραμμή.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την δυσάρεστη εξέλιξη του πολέμου για το Κίεβο είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχοντας ενσωματώσει εδώ και έναν χρόνο, τις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας, έχουν μεταφέρει σε αυτές όλες τις απαραίτητες στρατιωτικές υποδομές και έχουν σταθεροποιήσει τις γραμμές εφοδιασμού με αποτέλεσμα οι δυνάμεις τους να διαθέτουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την ουκρανικές επιθέσεις.

Την ήττα των ουκρανικών δυνάμεων ουσιαστικά την έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο αρχηγός τους ο Βαλερί Ζαλούζνι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Economist, παραδέχτηκε πως η Ουκρανία ηττάται από τον πόλεμο φθοράς, που επέβαλε η Ρωσία!

Είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος προχωράει σε μία τέτοια παραδοχή!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.