ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δεν αποκλείει εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία ο Α.Μπλίνκεν

Τι αναφέρει το POLITICO

Δεν αποκλείει εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία ο Α.Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να εισβάλει στην Αρμενία!

Τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον Ερντογάν στην Τουρκία χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου κατά των Αρμενίων. Το πρωτοσέλιδο ειδήσεων στη φιλο-ερντογανική εφημερίδα «Turkiye» στις 3 Οκτωβρίου αναφέρονται στους Αρμένιους στην επαρχία Syunik (Zangezur) της Αρμενίας ως «φίδια», «συμμορίες» και «τρομοκράτες» που λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε «τρομοκρατικά στρατόπεδα».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, ενημέρωσε μια μικρή ομάδα νομοθετών την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει την πιθανή εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία τις επόμενες εβδομάδες, γράφει το αμερικανικό Politico , επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τι διαμείφθηκε.

Σύμφωνα με το Politico, αυτή η συνομιλία αποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σοβαρές ανησυχίες για την επέκταση της σύγκρουσης. Το έγκυρο περιοδικό υπενθυμίζει τις δηλώσεις και τις απειλές του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν για άνοιγμα διαδρόμου στη νότια Αρμενία, ότι αν το Ερεβάν δεν το κάνει οικειοθελώς, το Μπακού θα το πετύχει με τη βία.

Ένας από τους βουλευτές που μίλησε με τον Άντονι Μπλίνκεν ήταν προφανώς ο Δημοκρατικός Φρανκ Φάλον, ο οποίος έγραψε πρόσφατα στο  Χ: – «Στόχος του Αλίεφ είναι να καταλάβει τη νότια Αρμενία. Το καθεστώς του έγινε πιο τολμηρό όταν υπέστη μικρές συνέπειες μετά την εισβολή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κάλεσα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη συνομιλία μεταξύ του Μπλίνκεν και των μελών του Κογκρέσου, αλλά τόνισε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας, καθώς και στην επίλυση της σύγκρουσης μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.