ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διάσκεψη για την Λιβύη: Άλλοι είναι οι περιφερειακοί παίκτες και άλλοι οι «περιθωριακοί»: Εκτός η Ελλάδα, μέσα η Τουρκία

Για ακόμα μία φορά η Αθήνα έξω από μια διάσκεψη που άπτεται άμεσων εθνικών συμφερόντων!

Διάσκεψη για την Λιβύη: Άλλοι είναι οι περιφερειακοί παίκτες και άλλοι οι «περιθωριακοί»: Εκτός η Ελλάδα, μέσα η Τουρκία

Εκπρόσωποι των δυτικών δυνάμεων καθώς της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα συγκαλέσουν μια «τεχνική» συνάντηση για να συζητήσουν την κρίση στη Λιβύη από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova αλλά αυτό που για ακόμα μία φορά δείχνει ότι η “φοβερή και τρομερή” εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη έχει κάνει την Ελλάδα να μην εκπροσωπείται ακόμα και όταν τα δικά της συμφέροντα είναι στο επίκεντρο.

Και την στιγμή που η λιβυκή κυβέρνηση μιλά για ενεργοποίηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που κόβει την ελληνική ΑΟΖ και δημιουργείται μια απειλή στα νότια της χώρας μας με δημιουργία τουρκικής ναυτικής και αεροπορικής βάσης στην Λιβύη, η Ελλάδα είναι απούσα.

Έτσι επικαλούμενη ανώνυμες λιβυκές πηγές, η Nova ανέφερε ότι στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι ειδικοί απεσταλμένοι τριών δυτικών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, δηλαδή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άλλα δύο ευρωπαϊκά κράτη που εμπλέκονται περισσότερο στον φάκελο της Λιβύης, η Ιταλία και η Γερμανία, θα είναι παρόντες στη συνάντηση μαζί με την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο όνομα που επιβεβαίωσε η Nova είναι ο Ειδικός Απεσταλμένος της Ιταλίας στη Λιβύη Nicola Orlando.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.