ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αλεξανδρούπολη: Φτάνει αύριο το Αμερικανικό πλοίο GREEN COVE- Θα φορτώσει εκατοντάδες αμερικανικά τεθωρακισμένα

Αλεξανδρούπολη: Φτάνει αύριο το Αμερικανικό πλοίο GREEN COVE- Θα φορτώσει εκατοντάδες αμερικανικά τεθωρακισμένα

Φτάνει αύριο το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το Αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “GREEN COVE”, προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα και άλλα οχήματα των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m) και ξεκίνησε από λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα πάρει φεύγοντας μέρος μόνο των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από την Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Στμμαχίας, ανάμεσα τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες έρχεται και άλλο πλοίο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Όπως επισημάναμε, το GREEN COVE θα φορτώσει ένα μόνο μέρος των εκατοντάδων οχημάτων κάθε μορφής, που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μάλλον την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέα οχηματαγωγό από την Αμερική, προκειμένου να αυτό να μεταφέρει το στρατιωτικό υλικό. Βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση, που καθιστά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το βασικό για τους Αμερικανούς στην Μεσόγειο και φυσικά υλοποιούνται οι συνδυασμένες μεταφορές με την χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού και του οδικού δικτύου της περιοχής μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.