ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

25 F-22 μεταστάθμευσαν οι ΗΠΑ έξω από την Κίνα

25 F-22 μεταστάθμευσαν οι ΗΠΑ έξω από την Κίνα

25 αεροσκάφη F-22 Raptor έχει αναπτύξει στις νήσους Γκουάμ (στην ομώνυμη αεροπορική βάση) και Τινιάν η αμερικανική Αεροπορία (USAF), σε ένα προφανές μήνυμα επίδειξης ισχύος και αποτροπής προς την Κίνα.

Bέβαια, 25 μαχητικά δεν επαρκούν για να εκφοβίσουν την Κίνα στην περίπτωση μιας επίθεσης στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο κοντά στην επικράτειά του είναι πανίσχυρο.

Η ανάπτυξη αφορά την άσκηση “Pacific Iron” που αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Συνολικά αναμένεται να αναπτυχθούν περισσότερα από 35 αεροσκάφη (συν 10 F-15E Strike Eagle) και 800 άτομα προσωπικό. Να μην λησμονούμε και την παρουσία δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών (USMC) στην Ιαπωνία.

Η ανάπτυξη των Raptor και η άσκηση πραγματοποιούνται σε μια συγκυρία όπου η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα είναι σε υψηλά επίπεδα, με επίκεντρο το ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας και τις διεκδικήσεις του Πεκίνου και αυτό της Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία της. Προσφάτως, η Κίνα προχώρησε σε μαζική διείσδυση στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, χρησιμοποιώντας 28 μαχητικά αεροσκάφη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, διαφορές υπάρχουν στα εμπορικά θέματα, τον έλεγχο της Κίνας επί του Χονγκ Κονγκ, αλλά και τη διένεξη για την προέλευση του κορονοϊού, εάν και κατά πόσον είναι βιολογικό όπλο που ξέφυγε σκοπίμως ή αθέλητα από το κινεζικό εργαστήριο της Γουχάν, ένα θέμα που διχάζει έντονα τις ΗΠΑ και τον δυτικό κόσμο συνολικότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.