ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απαγωγείς εισέβαλαν σε οικοτροφείο στη Νιγηρία – Αιχμάλωτοι 81 μαθητές

Απαγωγείς εισέβαλαν σε οικοτροφείο στη Νιγηρία – Αιχμάλωτοι 81 μαθητές

Ομάδα απαγωγέων που είχαν πραγματοποιήσει έφοδο σε ένα οικοτροφείο στη βόρεια Νιγηρία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άφησαν σήμερα ελεύθερα 28 παιδιά, όμως άλλα 81 παραμένουν αιχμάλωτα.

Η επίθεση στο Bethel Baptist High School στην πολιτεία Καντούνα είναι η 10η μαζική απαγωγή μαθητών από σχολείο, από τον Δεκέμβριο, στη βορειοδυτική Νιγηρία, που διαπράττεται από ισλαμιστές μαχητές και πιο πρόσφατα από εγκληματικές συμμορίες.

Μια πρώτη ομάδα 28 παιδιών απελευθερώθηκε δύο ημέρες μετά την επιδρομή. «Είκοσι-οκτώ μαθητές απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς ο αιδεσιμότατος Ίτε Τζόζεφ Χάγιαμπ. «Ένας αριθμός μαθητών κατάφερε να αποδράσει… όμως 81 παραμένουν αιχμάλωτοι».

Οι νιγηριανές αρχές αποδίδουν τις απαγωγές σε ένοπλες συμμορίες ληστών που επιδιώκουν την καταβολή λύτρων.

Προς το παρόν η αστυνομία και ο επιθεωρητής της πολιτείας Καντούνα για την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν σχολιάσει σχετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.